Forrás: Pinterest
Élet

A közösségi média mentális betegséget okoz?

Megosztom:

Bella Hadid is szorongással küzd.

Egyre többen vallanak a kirakat mögötti világról

A civilek és a celebek közt is egyre többször merül fel témaként, a közösségi média ártó hatása az önértékelésünkre. Legutóbbi posztjával Will Smith lánya, Willow Smith indított el egy olyan hullámot, amire aztán Bella Hadid is regált és újabb cunamit indított el önértékelés témában. Bella smink néküli, sírós képeket osztott meg, és fokozottan felhívja mindenki figyelmét arra, hogy amit a közösségi médiában látnak, az nem a valóság.

Az eltúlzott szépségideálok, a “tökéletes” életek, a kirakatképek, a mindig boldog szerelemespárok és tökéletesre retusált arcok, hajak és sminkek világában mind tudjuk, hogy nem biztos, hogy a valóságot látjuk, de előbb-utóbb sokakat beszippant a tökéletesség kergetése. Nem hiába terjedt el a sztároknál is a filtermentesség és a no make up hashtag. Bella Hadid szupermodell bevallotta, hogy lyme kórral küzd, ami mentálisan is nagyon megviseli, de ezekből semmi nem látszik a képein, ahol csak a jó pillanatokat osztja meg. Ezért is nagy számít nagy szónak, hogy most megmutatja a nem tökéletes oldalát is, pedig egy modellnél elvárás a tökéletes külső.

Lehull a lepel

Willow Smith pedig arról osztott meg gondolatokat, hogy minden ember szenved a belső bizonytalansággal, sokszor elveszettnek érzi magát, nem találja a helyét a világban, összezavarodott de ezt nem mutatja ki, pedig jót tenne a lelkének. A hírességek élete sem tökéletes, csak nem mutatják ki. Mindenki egy tökéletes arcot akar mutatni, tökéletes élettel, de felemrül a kérdés, hogy mi is a tökéletes? Hiszen sokszor nagyobb boldogságot okoz felvállalni a hibáinkat és őszintén vállalni azokat, mint egy hazugságban élni és a tökéletesség álarca mögé bújni, miközben belül végtelenül magányosak vagyunk és nem érezzük, hogy elfogadnának önmagunkért.

Ezekkel az elnyomott tünetekkel pedig belsőleg ártunk magunknak, ráadásul idővel még inkább elnyomásra késztetjük a valódi énünket, külsőnket és a minket foglalkoztató igazi világot. A sztárok is arra bíztatnak mindenkit, hogy ne hajszolja a tökéletest, mert nem létezik, és a világ is egy jobb hely lenne, ha nem álarcok mögé akarnánk bújni 90 %-ban.

Forrás: Vogue

Megosztom: