Forrás: Pinterest
Odaát

Újabb elmélet látott napvilágot a féreglyukakról

Megosztom:

Lehetséges lenne az átjárás?

Stabilabbak, mint hinnénk

Az ún. féreglyukakról eddig azt tartották a tudósok, hogy azok instabilak, és másodpercek alatt összeomolhatnak, így a sci-fi filmekből ismert “átjárás” nem lehetséges ezeken keresztül. Most azonban új kutatási eredményre jutottak, és megállapították, hogy a féreglyukak stabilabbak lehetnek, mint eddig hitték, és akár lehetséges lehet az ezeken való “közlekedés” is.

A féreglyukak fogalma nem mást takar, mint a fekete lyukak közötti átjárókat a tér-idő kontinuumban rendszerében, amikkel lehetséges lenne az univerzum akár egy másik pontján is kilyukadni. Az emberiség régi vágya az időutazás, amiben ezeknek a féreglyukaknak is aktív szerepük lenne, ha az lehetséges lehetne. A féreglyukak fogalma már Albert Einstein relativitás elméleténél felmerült, aki aktívan kutatott utánuk.

A Live Science szerint, a Journal of Modern Physics D folyóiratában publikált megállapítás alapján a lyukak stabil szerkezetűek és képesek arra, hogy fogadjanak egy részecskét, ami az egyik oldalon belép és a másik oldalon pedig ki.

Forrás: Qubit

Megosztom: