Forrás: Pinterest
Élet

Mit tegyél ha romokban az életed?

Megosztom:

Összeszerelési útmutató, ha kitörik a “széked” lába.

Ne csüggedj végtelenül, de adj magadnak időt

Mi emberek, hajlamosak vagyunk túldramatizálni mindent magunk körül, és a meghitt ünnepek közeledtével csak még nagyobb erővel csapnak le ránk az esetleges problémák. Könnyen úgy érezhetjük, hogy egy óriási bárd közelít a nyakunk felé, és elveszünk a sűrű hétköznapokban, miközben mások óriási vigyorral az arcukon, a legújabb telefonmodellel a kezükben, tökéletes mintacsaládként, épp a hétvégi bevásárlásukat töltik a hipermarketben, a karácsonyi, egyenpulcsijukat viselve. Ebben a cikkben megpróbáljuk a humoros oldaláról megfogni a saját nyomorunkat, és nem keseregni, de közben a problémákat felvállalására is buzdítunk.

Alapvetően nagyon egyszerűnek tűnhet a képlet, mert csupán pár tényezőnek kell helyén lennie az életedben és már sínen is vagy. Egy jó barátnőm fogalmazta meg az élet lényegét, mikor egy székhez hasonlította azt. A metafora szerint az élet egy 4 lábú szék, melyből ha egy lába ki is törik, még mindig van három, amitől továbbra is tudsz rajta ülni. De mi van akkor ha mind a 4 láb kitörik alattad? Hagyod, hogy a szék összerogyjon vagy felállsz még hamarabb és keresel egy másik széket?

A 4 láb a következők: Magánélet (család, párkapcsolat, barátok, önidő) ; Karrier; Anyagi dolgok; Otthon.

Mindenki tudja, hogy nála melyik láb billeg, és ezt fontos is tudatosítani, mert így lehet rajta segíteni. Na de ne szépítsük. Az élet sokszor nem olyan jófej, hogy csak egy lábát repeszti meg a széknek, hanem egyszerre többet is.

Magánélet

Ha épp szingli vagy, vagy nincsenek barátaid, esetleg anyuka vagy és a gyerek mellett nincs idő magadra, vagy most hagyott el a férjed, netalán családi problémáid vannak, ne búsulj. Tudjuk, mondani könnyű, de próbáljuk meg azt az elméletet alkalmazni, miszerint MINDEN fejben dől el.

Ha egyedülállók vagyunk, gondoljunk arra, hogy úgy is lesz még partnerünk és akkor meg lehet vissza fogjuk sírni ezeket a békés szinglilét időket. Ha a gyereksírás tölti be a lakást állandóan, gondolj arra, hogy milyen sokan vágynak szülővé válni, de nem adatik meg nekik. Ha úgy érzed nincsenek barátaid, építs új kapcsolatokat, amikből erős barátságok válhatnak. Ha pedig elhagyott a férjed,  jusson eszedbe,  hogy valószínűleg utólag majd ő is bánja fogja ezt a döntését,  de addigra te már nem leszel kíváncsi rá.

Karrier

Ha épp nincs munkád, vagy éppen utálod a munkád, az eléggé megtudja nyomorítani a lelket, különösen az ünnepek idején. Ha munkanélküli vagy, keresgélj, és soha ne add fel a reményt, de az egyik legfontosabb, hogy szeresd amit csinálsz munkádként majd. Ez nem csak neked tesz jót, de a feladatoknak is amiket rád bíznak, és a munkakörnyezetednek is. Ez a home office-ra is vonatkozik. Az sem árt persze, ha jó is vagy benne. Ha pedig nem szereted amit csinálnod kell, akkor ne félj váltani, de az időzítést mindig gondold át és igykezz korrekt maradni. Jellemzően főleg akkor, ha veled szemben is azok.

Anyagi dolgok

Ha le vagy égve, az elég kellemetlen tud lenni az évnek abban a szakaszában, amikor a szeretet ünnepe címszó alatt, gyakorlatilag egy őrült költekezési lázba kezdenek az emberek, és minden második reklám is erre buzdít téged. Az más kérdés, ha annyira nincs pénzed, hogy időközben kikötötték a tévéd, de így legalább nem látod ezeket a frusztráló karácsonyi reklámokat sem.

Otthon

Tisztában vagyunk vele, hogy jelenleg nem az az átlag fiatal felnőtt, aki megengedheti magának, hogy ne albérletben éljen. Az árak elszálltak (és még fognak is, de hova és miért?) , a főbérlők sokszor kellemetlenül viselkednek a bérlőkkel szemben, de fordítva is igaz lehet ez a helyzet. Ha abban a kivételes helyzetben vagy, hogy megengedheted magadnak, hogy egyedül élj egy bérelt lakásban, akkor a szerencsések közé tartozol. Ha viszont másokkal vagy kénytelen osztozni a lakáson, akkor is törekedj arra, hogy alakíts ki magad számára egy olyan lakrészt, ami tényleg a saját zónád. Könyvespolcokkal is remekül lehet tereket elválasztani, de akár virágokkal is. Privát térre mindenkinek szüksége van, és egészséges dolog nem arra kelni, hogy az emeletes ágyról a lakótársad lába belelóg a szádba. Ha saját kégli a cél, akkor pedig igyekezzünk félretenni minden hónapban, előbb-utóbb jól fog az jönni.

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.