Forrás: Pinterest
Élet

Ha hideg szobában alszol, tovább élhetsz, és több álmod lehet

Megosztom:

Persze, nem kell megfagynod sem.

Éjszakára csavard lentebb a fűtést

Nem hangzik túl kényelmesnek, egy orvos szerint mégis jót teszel az egészségednek, ha hideg szobában alszol.

Dr. Karan Rajan sebész szerint, ha nem érzed túl melegnek, de nem is olyan hidegnek, hogy megfagyj, az olyan előnyökkel jár, mint a gyulladás csökkentése és a jobb alvás. Legújabb TikTok- videójában azt javasolja, hogy hűvösebb környezetben aludjunk.

Csökkenti az oxidatív stressz okozta károsodást és a kortizolréteget, csökkenti a szisztémás gyulladást. A hideg segít az álmatlanságban. Testünk magas hőmérsékletének le kell esnie ahhoz, hogy elaludjunk.

A hűvösebb hálószoba hőmérséklet közelebb viszi a tested alvási célhőmérséklethez, így sokkal gyorsabban alszol el. Dr. Karan hozzáteszi:

“A több hideg több álmot jelent. A melegebb hőmérséklet azt jelenti, hogy az agy és a test aktívabban próbál lehűteni. Ez a megnövekedett agyi aktivitás csökkenti a REM és a lassú hullámú alvás mennyiségét, amelyre a szervezetnek szüksége van a feltöltődéshez.”

A hidegkamra javíthatja az anyagcsere egészségét. Egyes kutatások szerint növelheti az őssejtek által termelt barna zsír mennyiségét, ami segít szabályozni a koleszterint, a vércukorszintet, és javítja az inzulinérzékenységet is.

Forrás: Daily Star

Megosztom: