Forrás: Pinterest
Bulvár

Michael J. Fox: “Nem félek a haláltól”

Megosztom:

Betegségéről vallott a színész.

Elfogadta, hogy nincs gyógymód

Michael J. Fox 30 éve küzd Parkinson-kórral. A legyengült egészségi állapota ellenére nemrég bevallotta, hogy teljesen megbékélt azzal, hogy nem talál gyógymódot.

Az AARP magazinnak a 60 éves férfi elmagyarázta, hogy bár nem fél a haláltól, „boldogan” éli az életét.

„Nagyon őszinte vagyok az emberekkel a gyógymódokkal kapcsolatban. Amikor megkérdezik, hogy életem során megszabadulok-e a Parkinson-kórtól, azt mondom: >>60 éves vagyok, és a tudomány nehéz. Szóval nem<<” – mondta Fox. „Igazán boldog srác vagyok. Nincs morbid gondolat a fejemben – nem félek a haláltól. Egyáltalán nem.” 

Hozzátette, hogy apósa halála kilátásba helyezte saját halandóságát. „De ahogy átjutottam azon a sötétségen, rálátásom volt az apósomra is, aki elhunyt, és mindig hálás, elfogadó és bizalommal teli volt” – folytatta. „Elkezdtem észrevenni azokat dolgokat, amiért hálás vagyok, és azt, ahogy mások hálával reagálnak a nehézségekre. Arra a következtetésre jutottam, hogy a hála fenntarthatóvá teszi az optimizmust.”

1991-ben, 29 évesen diagnosztizálták nála a Parkinson-kórt, a Doc Hollywood című film forgatása közben. A csatáját a betegséggel 1998-ban hozta nyilvánosságra, és azóta is gyakran beszél róla.

Forrás: New York Post

Megosztom: