forrás: pinterest
Színes

32 év után kiűzték őt a paradicsomból

Megosztom:

Egyfajta modern Robinson Cruisoe-ként tekintenek rá.

Az idős férfi nem búsul

A most 81 éves férfi, hátralevő éveit már nem azon a helyen fogja eltölteni ahol az elmúlt 32 évben élt. Az olasz Robinson Cruisoe-ként emlegetett Mauro Morandi ugyanis ki lett űzve lakhelyéről.

Forrás: BBC

A különlegesség a dologban, hogy a férfi egy szigeten élt, ahova elmondása szerint az akkori olasz politikai helyzet és a társadalmi problémák elől menekült még régen. Azóta ezen a Budelli nevű szigeten élt, ami arról híres, hogy rózsaszín a partján lévő homok.

Mindig is lázadó szellem volt

A korábban testnevelés tanárként dolgozó Morandi, elmondása szerint mindig is lázadó hajlamú volt. Fel akarta fedezni a világot és a természetet, el akart menekülni a civilizációs nyomás elől. Mikor anno elindultak a barátaival hajózni és ezen a szigeten kötöttek ki, ő úgy döntött, itt marad. Azóta is gondoskodott a szigetről, védte a természetet, és túrákat tartott az oda érkezőknek.

Most mégis arra utasították a nagyobb hatalmak és hatóságok, hogy költözzön el innen. A vád szerint illegállis átalakítást végzett el a kunyhóján, és ezzel indokolják a kilakoltatását. Eközben szülőhazájában, Olaszországban egy petíciót is indítottak érte, hogy maradhasson ott, ha szeretne. Több, mint 70 000-en írták már alá. De a hírek szerint Mr. Morandi már eldöntötte, hogy átmegy egy másik szigetre, ahol már ki is nézett magának egy kis lakást. Ő nem búsul, és azt mondja, onnan is látni fogja a tengert.

Forrás: BBC

Megosztom: