Színes

Meleg párokat áldanak meg a katolikus papok

Megosztom:

Szembemennek a Vatikánnal.

Haladó gondolkodású papság

Németország katolikus papjai nyíltan dacolnak a Szentszék közelmúltbeli kijelentésével, miszerint a papok nem áldhatják meg az azonos neműeket. Ezen a héten az ország egész területén mintegy 100 különböző egyházban zajlik mindez.

A „Hittani Kongregáció” szerint a katolikus papság nem áldhatja meg az azonos nemű párokat, mert Isten „nem áldhatja meg a bűnt”. A konzervatívok és az LMBTQ katolikusok között élesedik a vita. De különösen Németországban figyelhető ez meg. Ferenc pápa már emlékeztette a német papságot arra, hogy közösségben kell maradniuk Rómával.

“A homoszexuális szerelem sem bűn”

“Meggyőződésem, hogy a homoszexuális orientáció nem rossz, és a homoszexuális szerelem sem bűn” – mondta egy berlini, jezsuita tiszteletes, Jan Korditschke. “Ezekkel az áldásokkal szeretném megünnepelni a homoszexuálisok szeretetét, mert a homoszexuálisok szeretete valami jó.”

A 44 éves férfi fontosnak tartja, hogy a homoszexuálisok megmutathassák magukat a katolikus egyházban, és hosszú távon nagyobb láthatóságot szerezzenek. Azt mondta, nem fél az egyház magas rangú tisztviselőitől vagy a lehetséges következményektől.

“Kiállok amellett, amit csinálok, bár számomra is fájdalmas, hogy nem tudom ezt az egyházi vezetéssel összhangban tenni” – mondta Korditschke, hozzátéve, hogy “az egyházam homofóbiája feldühít, és szégyellem is.”

Forrás: Euronews

Megosztom: