Színes

A súlya miatt szégyenítették meg, amikor esküvői ruhát vásárolt

Megosztom:

Így döntött a fogyás mellett.

Nyers kritikát kapott

Egy nő mesélte el a történetét, hogy hogyan szégyenítették meg a súlya miatt, amikor az esküvőjére kereste a tökéletes ruhát.

 „Ruhát vásárolni mentem, és bár tudtam, hogy nem vagyok tökéletes, de egy szép napot akartam. Amikor megérkeztünk a boltba, a pillantásom az egyik ruhára esett, és izgatottan vettem fel. Az eladó levette rólam, és nyersen hozzám vágta, hogy >>ez nem jó neked, molett ruhára van szükséged, abban a sarokban.<<“

Ezután zavartan elhagyta az üzletet. “Természetesen tisztában voltam a méreteimmel – mondta -, de amikor egy idegen valami bántó dolgot mond az arcodba, az fáj. Ez valóban tönkretette az önbizalmamat. Annyira elszomorított.”

Az eset után eldöntötte, hogy ez nem maradhat így. Muszáj lefogynia néhány kilót az esküvőig. A terv 38 kilót volt, de végül összesen 57 kg-tól szabadult meg.

„Rájöttem, hogy változtatnom kell. Kemény vagyok, de ez a ruha egy különleges napomról szólt, nem akartam, hogy az emberek rám nézzenek, és csak a súlyomat lássák” – mesélte el az érzéseit.

Régóta küzdött vele

Ali már gyermekkorában is túlsúlyos volt. A férjével 2015-ben találkoztak, ekkor volt a legrosszabb a helyzet. 23 évesen 120 kiló volt, ekkor döntött úgy, hogy elég.

„Láttam a Keto diétát az Instagram-on, de nem igazán tudtam, mi ez. Figyeltem, milyen jól néz ki mindenki, és valami csak bekattant, tudtam, hogy készen állok rá. A múltban annyi étrendet próbáltam és kudarcot vallottam” – mondta a Yahoo!-nak.

“Nagy étvágyú voltam. Az emberek elítéltek, hogy napi 6000 kalóriát ettem, de észre sem veszed, hogy milyen gyorsan szaladnak a kalóriák, hacsak nem írsz le minden harapnivalót. Ha nem követed nyomon, mit viszel be a testedbe, akkor nagyon könnyű túllépned a megfelelő mennyiséget.”

Ali elhagyta a cukrot és a szénhidrátot, és elkezdett nyomon követni mindent, amit megevett.

“Az agyam nem engedi, hogy csak egy kis falatot kapjak be. Megettem az egész tortát, aztán bűnösnek éreztem magam, ezért ettem még egyet.”

Ali 38 kg-ot fogyott esküvője előtt, de a varrónője nem tudta drasztikusan megváltoztatni a ruháját. Próbáltak bevenni belőle, de nem működött.

“Visszamentem a boltba, és olyat választottam, amit korábban nem mertem felvenni. A ruhám szorosan illeszkedett, és csodálatosan éreztem magam. Ez volt a legszebb ruha” – mesélte boldogan.

Ali ma már 60 kiló, a felére csökkentette le a súlyát, és a lezárások alatt is sikerült megtartania.

Megosztom: