forrás: pinterest
Színes

A Johnson & Johnson pert vesztett, így durva következményre számíthat

Megosztom:

Rákkeltő hintőpor?

Az egyik legnépszerűbb babatermékről van szó

A Johnson & Johnson babapúderét már régóta azzal vádolják, hogy rákkeltő anyagot tartalmaz, mégpedig azbeszt. Most egy nő perelte be a céget, és meg is nyerte a pert. A nőnek ugyanis petefészek rákja alakult ki, állítása szerint a hintőportól. A hintőport sokan izzadásgátlónak használják, vagy akár az arcukra is tesznek belőle, így elég sok embert érinthet ez a kérdés.

A céget mindenesetre nem kis kártérítésre ítélte a bíróság, egészen pontosan 2,1 billió Dollárra. A Johnson & Johnsonnak úgy néz ki nincs más választása, ki kell fizetnie ezt a nagy összeget, bár ők továbbra is azt állítják, hogy a termékük biztonságos és felülvizsgálást kértek a bíróságtól az összegre vonatkozóan, de a bíróság megtagadta azt.

Európában slágertermék

A Johnson & Johnson termékeit világszerte használják, és ez a hintőpor az egyik legkelendőbb cikkük, Nagy-Britanniában jelenleg is rekordokat döntöget az eladásuk. Az USÁ-ban viszont most a per miatt különösen, de egyelőre leállt a hintőporuk iránt a kereslet, így a cég le is állította az USÁ-ban és Kanadában a gyártását. Európában továbbra is viszik mint a cukrot…

A pert nyert nőn kívül egyébként további 20 000 ember tett még panaszt az óriáscégre azóta . :O

Forrás: BBC

Megosztom: