Bulvár

Harry és Meghan Obamáék útját járják?

Megosztom:

Ötletet merítettek az Obama házaspár cselekedeteiből.

Harry herceg és felesége, Meghan közeli barátok az egykori elnöki párral. Sok mindenben értenek egyet, humanitárius és katonai kérdésekben egyaránt. Például a királyi családon kívüli életről is megfogadták az Obama házaspár tanácsát.

Így amikor új életet kezdtek az Egyesült Államokban, nem csoda, hogy Harry és Meghan számára inspirálóak voltak. Obamaék mióta 2017-ben elhagyták a Fehér Házat, nagy vagyonra tettek szert azzal, hogy eladták az önéletrajzuk jogait, jövedelmező előadástúrára indultak, valamint produkciós céget és jótékonysági alapítványt hoztak létre. Hát ki hibáztathatja a sussexeket azért, mert feltűnően hasonló tervet fogadtak el? Könyvajánlatok, podcastok, Netflix-ajánlat, jótékonysági tettek – lépésről lépésre megfelelnek nekik. 

Millió dolláros szerződések

2018-ban Obamáék 50 millió dolláros többéves szerződést írtak alá filmek és dokumentumfilmek gyártására a Netflix számára. De Harry és Meghan üzlete állítólag ennek duplája, 100 millió dollár. Az egyik első munkájuk Meghan és David Furnish (Elton John férje) együttműködése lesz, egy Pearl című animációs műsort készítenek „egy 12 éves lányról, aki befolyásos nőkben talál ihletet”. Néhányan azt feltételezték, hogy a sorozat Meghan saját életére fog épülni.

Obamáék 2019-ben megkötöttek egy több millió dolláros üzletét a Spotify-jal, a The Michelle Obama Podcasttal kezdtek, amiben az egykori First Lady az életének kulcsfontosságú embereivel beszélget. Aztán az év elején pedig elindult a Renegades: Born In The USA, amiben a régi barátok, Obama és a rocklegenda, Bruce Springsteen osztják meg a véleményüket különböző témákban.

Harryék 18 millió fontja állítólag az egyik legnagyobb, amit valaha aláírtak egy új podcastra. A tartalom eddig egy 35 perces „ünnepi különleges” epizód volt.

Helyük van a politikában is?

Amikor egy barátja nemrég megkérdezte Michelle Obamát, hogy valaha is rá lehetne-e venni őt az elnökválasztásra, azt válaszolta: „Abszolút nem. Szeretem azt az életet, amim most van.”

De mi van Meghannel? Amióta a pár átköltözött Amerikába, egyre több a találgatás, miszerint helyet keres a történelemkönyvekben – az Egyesült Államok első női elnökeként.

A pár nem titkolta a politikai meggyőződését sem. A tavalyi amerikai választások során többször is kritizálták Donald Trumpot, és felszólították a választókat, hogy „utasítsák el a gyűlöletbeszédet”. Az év elején pedig arról pletykáltak, hogy Meghan hálózatot szervezett a magas rangú demokraták között azzal a céllal, hogy kampány és adománygyűjtő csapatokat építsen ki az amerikai elnökség megbillentésére.

Stílusban is követik őket

Ha bárkinek kérdése van azzal kapcsolatban, hogy Meghan mennyire felnéz Michelle-re, csak nézze meg a ruhatárukat.

Oprah Winfrey barátsága

Oprah még Obama szenátori ideje alatt érdeklődött utána, amikor 2007-ben kiderült, hogy indul a választáson. Négy évvel később, 2011-ben üdvözölte Amerika első fekete elnökét és a First Lady-t a híres kanapéján.

A Harryék Oprah-val való kapcsolata akkor kezdődött, amikor meghívták a 2018-as esküvőjükre a Windsor-kastélyba. Winfrey műsorában pedig azután jelentek meg, hogy szakítottak a királyi családdal.

Jótékonyodás

Sem Michelle, sem Meghan nem fél attól, hogy bepiszkolja a kezét – legyen az előbbi esetén a 2009-es ebéd a washingtoni hajléktalanokkal, vagy utóbbinál ugyanez, egy évtizeddel később, a londoni The Hubb Community Kitchen-ben.

Valamint mindkét házaspár saját jótékonysági szervezeteket hozott létre. A 2014-ben alapított Obama Alapítvány küldetése az, hogy ösztönözze a hétköznapi embereket a „cselekvésre” és „felhatalmazza őket arra, hogy jobbá tegyék a világukat”.

Harry és Meghan jótékonysági alapírványát Archewell Alapítványnak hívják. A házaspár elárulta, hogy a nevet az arche görög szó ihlette, ami a „cselekvés forrását” jelenti.

„Ezzel a koncepcióval kapcsolódtunk ahhoz a karitatív szervezethez, amit reméltünk egy nap felépíteni, és ez inspirálta fiunk nevét is” – írták a nyilatkozatukban.

Vajon mi lesz Harry és Meghan következő lépése? Miben inspirálja még őket az Obama házaspár?

Forrás: Daily Mail

Megosztom: