Forrás: Pinterest
Egyéb

Ez a világ legbiztonságosabb városa

Megosztom:

Tokiót csúnyán letaszították a trónjáról.

Európában van a legbiztonságosabb város

A biztonság régóta elsődleges szempont az utazók számára, amikor eldöntik, melyik úti célt keresik fel. De a világ az elmúlt években a feje tetejére állt a globális világjárvány miatt, és jelentősen megváltozott az a felfogás, hogy mitől lesz valahol “biztonságos”. Az Economist Intelligence Unit Safe Cities Index (SCI) 60 nemzetközi területet rangsorol a digitális biztonság, az egészségbiztonság, az infrastruktúra, a személyi biztonság és a környezetvédelem szerint.

Míg az ázsiai városok, mint Tokió, Szingapúr és Oszaka évről évre folyamatosan elfoglalták az első helyeket, idén egy európai város győzött. Koppenhágát először választották a világ legbiztonságosabb városának, az éves jelentésben 82,4 pontot ért el 100-ból. Dánia fővárosa a nyolcadik helyről ugrott a lista élére.

Alacsony bűnözés

“Az egyik kulcsfontosságú tényező, ami Koppenhágát ilyen biztonságos várossá teszi, az alacsony bűnözési ráta, jelenleg az elmúlt évtized legalacsonyabb szintjén van” – mondja Lars Weiss, Koppenhága főpolgármestere. “Koppenhágát a nagy társadalmi kohézió és a viszonylag szűk vagyoni szakadék is jellemzi. Ez egy vegyes város, ahol a takarító és a vezérigazgató találkozik egymással a helyi szupermarketben, és gyermekeiket ugyanabban az iskolába járatják. Ez a dán kultúra egyik sarokköve, és nagyban hozzájárul a magas szintű bizalomhoz és biztonsághoz, amiből profitálunk.”

A kanadai Toronto éppen csak lemaradt az első helyről, 82,2 ponttal, míg Szingapúr 80,7 ponttal a harmadik lett. Bár Sydney negyedik lett, 80,1 ponttal, az ausztrál város vezette a digitális biztonság kategóriáját, míg a 2019-es győztes Tokió 80,0 pontot kapott, ezzel a japán város az ötödik helyre került.

A lista másik végén kevés meglepetés volt, a nigériai Lagos, az egyiptomi Kairó, a venezuelai Caracas, a pakisztáni Karachi és a mianmari Yangon lett az utolsó öt.

Forrás: CNN

Megosztom: