Bulvár

Caitlyn Jenner: Nem indulhatnak transzok az iskolai sportversenyek női számaiban

Megosztom:

Nem tartja igazságosnak!

Meglepő a véleménye

Az olimpiai aranyérmes atléta maga is transznemű. 2015-ben coming outolt, így a véleménye igencsak meglepő. A TMZ-nek azt mondta, ellenzi, hogy transz lányok versenyezzenek biológiai lányokkal. „Itt az igazságosság a kérdés… Ez csak egyszerűen nem igazságos. Meg kell védenünk a lányainkat az iskolában” – jelentette ki Jenner.

A téma azért merült fel, mert több állam is gondolkodik rajta (Mississippi kormányzója már alá is írta a törvényt), hogy megtiltja a transz sportolóknak, hogy az iskolai versenyeken női számban induljanak. Erre az indoklás szerint azért van szükség, mert a fiúk és a lányok atlétikai adottságai merőben eltérnek egymástól.

Később javul a helyzet?

Állítólag a transzlányok jobban teljesítenek az atlétikában a magasabb tesztoszteronszint miatt – mondják a tudósok. Viszont egyes tanulmányok azt sugallják, hogy ha a transz lányok hormonterápiát kezdenek kapni, a teljesítményük idővel általában egyenlővé válik a biológiai lányokéval. Úgy tűnik, hogy a legtöbb atlétikai szervezet megköveteli a transz sportolóktól a hormonterápiát.

Megosztom: