forrás: pinterest
Élet

Ezek a jogok illetnek meg, ha a munkahelyeden továbbra is maszkot szeretnél hordani

Megosztom:

Ezt jó tudni mindenkinek.

Ki dönthet a maszkról?

Az életünk kezd visszatérni a normális kerékvágásba, de még mindig sok a szabály amit be kell tartanunk a maszkviselésre vonatkozólag. Egyre több az enyhítés, de az igazi nagy fellélegzés még közel sem jött el. Sőt! Megfigyelhető, hogy sokunk olyannyira hozzászokott már a maszkviseléshez, hogy habár már nem kötelező azt szabadtéren viselni, mégis viseljük. Na de mi a helyzet a munkahelyekkel?

Kötelezhet-e a munkáltatónk munkakörtől függően, hogy viseljünk maszkot vagy ne? Kötelesek vagyunk-e beszámolni arról, hogy be vagyunk-e oltva már vagy sem? Mik a jogaink?

A munka legyen meg, a többi rajtad áll

A Huffpost szerint a munkavállalónak szabad jogában áll eldönteni, hogy szeretne-e maszkot viselni továbbra is, vagy sem. Ugyanis amennyiben a munkavégzést a maszkviselés nem akadályozza, addig attól függetlenül, hogy a többi munkatársa hord-e maszkot vagy sem, ő szabadon dönthet efelett a kérdés felett.

Ahogy a köztereken sem kötelező már hordani a jelenlegi rendeletek szerint, mégis sokan hordják még, ami szintén nem tiltott. Tény, a vírus továbbra is itt van, és a többség már oltott, attól még jobb vigyázni. Az elmúlt 2 évben bebizonyosodott, hogy maszkviselés közben is ugyanolyan teljes értékűen lehet dolgozni, akitől pedig betér hozzánk a munkahelyünkön, azaz egy légtérbe kerülünk vele, nincs jogunk megkérdezni, hogy ő be van-e oltva, így inkább biztonságban érezhetjük magunkat attól, ha továbbra is rajtunk van a maszk. De, hogy meddig, az csak rajtunk áll.

Megosztom: