forrás: pinterest
Egyéb

A dél-koreai nők így állnak ki egymásért

Megosztom:

Rövid haj= férfigyűlölő?

Nem(ek) harca

A dél-koreai An San 3 aranyérmet nyert az olimpián íjászatban, amihez gratulált is neki a közvélemény, győzelme ellenére azonban nem csak pozitív visszajelzéseket kapott.

Rengetegen kritizálták rövid haja miatt. Igen, jól olvasod. A haja miatt…

Dél-Koreában ugyanis még mindig vaskalapos nézeteket vallanak nagyon sok dolgoról és a feminizmus, vagy a női jogok eléggé gyerekcipőben járnak még. Csak azért mert rövid haja van, rögtön rásütötték a nőre, hogy biztos férfigyűlölő, igazi feminista. Egy férfi kommentelő odáig ment, hogy ezt írta:

” Tök jó, hogy nyert meg minden, gratulálok neki, de a haja miatt feministának gondolom, és minden feministának megkéne halnia.”

Kiverték a biztosítékot

Szerencsére a dél-koreai nőkben is felébredt az önérzet és mindenféle retorziót számításba véve, kiálltak társukért és az összes többi nőért. Még azok is, akiknek hosszú hajuk van, levágatták, és rövid hajukkal szimbolizálták, hogy kiállnak a nőtársaikért és attól, hogy rövid a hajuk, még nem kevésbé nők ők sem. Han Jiyoung a “rövidhaj kampány ” internetes vezetője Twitteren egyedi hashtageket kreált ezeknek a nőknek és teljesen ledöbbent bizonyos gyűlölködő üzeneteken.

“Ez a tömegtámadás…azt az üzenetet hordozza, hogy a férfiaknak joguk van a női test felett kontrollálni a női szabad akaratot, és meghunyászkodásból el kell rejteniük a feminista énük egy részét emiatt. Ez így nagyon nincs rendben.” -mondja Han.

Az antifeministák jellemzően fiatal férfiak, de idősebbek is vannak köztük és még az is előfordul, hogy nők is.

Szerintünk döbbenetes, hogy 2021-ben még mindig vannak részek a világon, ahol az határozza meg egy nő személyiségét a külvilág szemében, hogy éppen rövid vagy hosszú a haja.

Forrás: BBC

Megosztom: