forrás: Pinterest
Egyéb

Ezt a budapesti kerületet választották be a világ legjobb városrészei közé

Megosztom:

Fokozatosan egyre jobb ez a része Budapestnek.

Itt bármit megtalálsz, kulturált keretek között

Számtalan klassz hely van a világban, és ha azt mondjuk londoni Soho vagy a New-York-i West End, akkor azonnal tudjuk, hogy mi ugrik be. Ezért is nagy szó, hogy nemrégiben összeállítottak egy friss listát a világ legmenőbb városrészeiről, ahol 7. helyen egy budapesti kerület végzett. Vajon melyik?

Melyik városrész lett a befutó?

A győztes a XI. kerület lett. Buda nagyon erősen tör felfelé és a zöld részek mellett egyre több a szórakozási és kulturális lehetőség is. A külföldiek és a magyarok is imádják Újbudát! A Bartók Béla utat külön méltatják a brit Time Out utazási magazinban a rengeteg hangulatos kávéházával és éttermével. A pékségek, a borozók, a Gellért Gyógyfürdő, a Gellért-hegy, a Dürer Kert, a Kopaszi-gát, az A38-as hajó és a szórakozóhelyek méltó helyet vívtak ki maguknak a 49 helyet rangsoroló listán!

Az éjszakai élet központja még mindig Pest, de Buda is egyre több lehetőséget nyújt és folyamatosan feljődik. A budai rész mindig is nyugodtabb volt, zöldebb, konszolidáltabb és békésebb, de a kulturális élet egyre jobban pezseg ott is, és aki a barátaival vágyik kikapcsolódásra, egy finom ételre, vagy akár egy gyönyörű tónál sétálni és ücsörögni egy padon, az Újbudán megfogja találni a lehetőségeket erre!

Forrás: Femina

Megosztom: