Forrás: Pinterest
Élet

Ha a nő a magasabb

Megosztom:

Kit zavar az a pár centi?

Ki mondja meg mi az ideális?

Tom Holland és Zendaya álompársága annak is köszönhető, hogy fittyet hánynak minden külső véleményre, és csak az fontos nekik a párkapcsolatukban, hogy szeretik egymást. Tom alacsonyabb egy kicsit a lánynál, de ez őket cseppet sem zavarja, sőt Zendaya előszeretettel hord magassarkút is, a vörös szőnyegen, Tom társaságában is.

Ahogy él a fejünkben ez a sztereotípia, hogy a férfinak “illik” magasabbnak lenni a nőnél, addig a magasabb nők frusztráltabbnak érezhetik magukat. Valahogy úgy alakult, hogy a kicsi a szép, az apróbb nők lettek a szépségideál, amin azért a modellek magasságukkal sokat váloztattak. Tom úgy gondolja, hogy őket sosem zavarta a magasságkülönbség, a gond a társadalmi elvárásokkal van.

Ahogy sokminden változik a nemi szerepeket tekintve is, úgy a magasságkérdésben is ideje lenne egy változásnak, hiszen ki mondja meg, hogy csak az az elfogadott, ha a férfi a magasabb? Ezért van számos férfinak is kisebbségi komplexusa magassága miatt, holott, ha belegondolunk nem pár centitől lesz valai sem jobb, vagy rosszabb ember.

Forrás: Metro

Megosztom: