Forrás: Pinterest
Élet

Karácsonykor külföldön?

Megosztom:

Van aki saját akaratából van aki a sors miatt ragad kint, de mindent élvezni kell.

Ünnep másképp

Biztos ti is elképzeltétek már legalább egyszer, hogy mi lenne ha az ünnepeket a szokottól eltérően egy távoli országban töltenétek, és kiszakadnátok az otthoni robotból. Lehet ez egzotikus ország vagy egy közeli rokonország, az ünnep egész más lenne úgy.

De mi van azokkal akik nem önszántukból döntenek úgy, hogy nem itthon karácsonyoznak, hanem a vírus miatt ragadnak külföldön?

Mert ilyenkor mérlegelni kell. Megéri egyáltalán hazajönni? Tesztek, ellenőrzések, várakozás, utolsó pillanatban lezárások…Az ünnep pedig maga egy kész rohanás. Ilyenkor mindenkinek meg kéne élni a pillanatok szépségét, a nyulgalmat, a pihenést, a békét. De ha az ember külföldön él és hazalátogat az ünnepekre, a pihenést azt pont nem fogja megtapasztalni. Hsiz ilyenkor minden rokon, barát rá kíváncsi és nem győzi össze logisztikázni, hogy tudna mindenki kedvére tenni. Néha lehetetlen is.

Ezért aztán ha valaki úgy dönt arra a pár napra nem jön haza, akkor neki is el kell fogadnia, hogy “kint” egyedül más lesz a karácsony. Hisz a család nélkül, az ismerős arcok nélkül nincs meg az a varázs. De attól még persze érezheti jól magát az ember fia/lánya máshol is! Hisz végre adja magát az alkalom, hogy tényleg kitudja magát pihenni, senki nem “zaklatja” őt, pár videóhívás a családdal és pizsamában vagy akár partiruhában is megélhetjük az ünnepeket! Ahogy tetszik.

Megosztom: