Szórakozás

Nem elég biztonságos az Amazon Gyűrűk Ura sorozatának forgatása?

Megosztom:

Több baleset is történt a sorozat forgatása alatt.

Veszélyben vannak a kaszkadőrök?

Néhány évvel ezelőtt az Amazon bejelentette, hogy új adaptációt készít a Gyűrűk Urából sorozat formában. A történet Fordóék és Bilbó sztorija előtt fog játszódni.

A projekt a 465 millió dolláros költségvetésével minden idők egyik legdrágább sorozatává válhat, ami állítólag hatalmas, és kiterjedt kaszkadőr munkával jár. Eddig két kaszkadőrnő, Elissa Cadwell és Dayna Grant sérült meg a show forgatásán. Grant agyrázkódást szenvedett, míg Cadwell “súlyos sérülést”, ami biztonsági aggályokat vetett fel. De a stúdió mindezt tagadta.

“Az Amazon Studios rendkívül komolyan veszi stábjai egészségét, testi és érzelmi jólétét. Kiemelt prioritásként a gyártási csapat továbbra is maradéktalanul betartja a Worksafe Új-Zéland biztonsági kormányzati előírásait. Minden állítás vagy jelentés, miszerint a meghatározott tevékenységek nem biztonságosak vagy szabálytalanok, teljesen pontatlan” – írja nyilatkozatában az Amazon.

Alacsony a sérülés ráta

Az egész rosszindulatú pletyka lehet, mert a Gyűrűk Ura mindössze 0,068%-os sérülési rátával büszkélkedhet. Grant agyrázkódása nem felelt meg a kritériumoknak, hogy kötelezően jelenteni kelljen a WorkSafe-nak. Cadwell súlyosabb, kórházba kerüléséről az Amazon gyorsan beszámolt. Sőt 500 000 dolláros kifizetést is kapott a stúdiótól, hogy így támogassák a gyógyulását. 

A filmiparban az ilyen balesetek nem különösebben meglepőek, sajnos, akad olyan is, ami halállal végződött. Ezeket az eseteket mindig kivizsgálják, elemzik, hogy lehetőleg ne történhessenek meg újra.

Forrás: Screen Rant

Megosztom: