Egyéb

Ilyen ízű lesz a csokid? Erre gondolunk a csomagolás alapján

Megosztom:

Te mire számítasz?

Melyik a legfinomabb?

Brazíliában 420 embert kértek fel a kutatók, hogy a csomagolás alapján jósolják meg, hogy milyen lesz a csoki, amit elfogyasztanak.

A válaszadók a tejcsokoládéban arra számítottak, hogy a fekete csomagolás lesz a legfinomabb, de ét esetén ez éppen ellenkezőleg történt. A kutatók megállapították, hogy a csomagolós alapján az agy levon különböző következtetéseket, vagyis már az ételek és italok szempontjából is előítéletesek vagyunk első pillantásra is.

Fontosak a színek?

A 420 megkérdezett 18 és 60 év közötti volt, fele Brazíliában, fele pedig Franciaországban élt. Minden résztvevőnek megmutatták egyszerre két tejcsokoládé fényképét vagy két étcsokoládéét, különböző színű csomagolásokban, fekete, kék, barna, zöld, piros, rózsaszín és sárga is volt köztük. Az alanyoknak pedig el kellett dönteniük, hogy melyik lehet az édesebb vagy a keserűbb.

Végül a fekete csomagolás esetén mind az ét, mind a tej csokinál inkább keserűbb, mint érdesebb ízt vártak. A sárga és rózsaszín csomagolópapírból pedig arra számítottak, hogy a legédesebb csokit bonthatják ki.

Tejcsokoládéban a fekete csomagolásban lévőt sejtették a legfinomabbnak, még az étben éppen ellenkezőleg, arra gondoltak, hogy az lesz a legrosszabb ízű. A két ország eredménye között nem igazán látták különbséget.

Forrás: Daily Mail

Megosztom: