Egyéb

Így vásárolj, ha kicsi a hűtőd

Megosztom:

Takaríts meg helyet.

Főleg, ha valaki egyedülálló vagy egyetemista feleslegesnek érezheti, hogy beruházzon egy nagyobb hűtőbe, így inkább a kisebbet választja. Később viszont akadhatnak pillantok, főleg a nagy bevásárlás után, amikor átkozzuk azt a kicsi hűtőt.

Ilyenkor jönnek a bonyolult kérdések, hogy mit vegyünk az adott hétre? Mi az, amit hanyagoljunk, mert nem fog beférni? Ilyenkor nagyon jól jön, ha gyerekként jó voltunk Tetrisben, hogy minél több mindent tudjunk bepasszírozni a mini hűtőbe.

Étkezési napló

Érdemes lehet étkezési naplót vezetned, így számon tarthatod, hogy ténylegesen mit és mennyit is fogyasztasz belőle egy héten. Így nem kell boltban matekoznod majd, hogy vegyél-e két adag kockasajtot, vagy elég az az egy doboz is, mert többet úgysem eszel meg.

A különköltözésnél azért is jól jöhet, mert gyakran megváltozik az emberek étkezése ilyenkor. Így arra is tudsz figyelni, hogy ne váljon túl egyoldalúvá.

Dobozok, kosarak, tárolók

Ha a hely a hűtőszekrényedben korlátozott, itt az ideje, hogy kialakítsd a tárolási rendszered. Azoknak az ételeknek, amiknek nincs szüksége hűtésre nyugodtan vehetsz dobozokat, kosarakat és kereshetsz nekik máshol helyet a konyhában. Ilyenek lehetnek a gyümölcsök, zöldségek, édességek, és a konzervek is.

Ételhordók

Ez egy olyan kategória, amibe érdemes lehet befektetni, főleg akkor ha kicsi a hűtőd. Ezek lehetővé teszik a hulladék minimalizálását, és növelik az élelmiszer élettartalmát is.

Ellenőrizz

Gyakran ellenőrizd a hűtőd tartalmát, hogy ne foglalják a helyet lejárt termékek, amikre már semmi szükséged sincs. Így legalább véletlenül se eszed meg őket.

Forrás: Popsugar

Megosztom: