forrás: pinterest
Egyéb

Így él ma egy apáca

Megosztom:

Modern apácaélet

Meglepő titkok az apácák életéből

Az apácákról mindig bizonyos sztereotípiák jutnak eszünkbe. A szigor, a hajnalban kelés, a világi örömökről való lemondás, és a nővér egyenruha. De valóban ennyi lenne az ő világuk?

A Képmás magazin interjújában 2 apácával készült riport keretében kiderült, hogy nem is élnek annyira a világtól elzártan a modern apácák, mint azt hinnénk.

A modern kor hozzájuk is begyűrűzött

A 2 apácával folytatott beszélgetés során kiderült, hogy a korán kelés az stimmel, de például vasárnap délutánjuk általában szabad foglalkozás, amikor nekik is lehet filmeket nézni, sportolni, regényeket olvasni, zenét hallgatni, vagy internetezni, mint bárki másnak. Sőt! Még okostelefonjuk is lehet az apácáknak, de a nethasználati idejük korlátolt.

A szerelem ajándékát ők Istennek szánják, és a férfiak kimaradnak az életükből, azért ők is voltak már szerelmes többnyire. Ilyenkor válaszút elé kerülnek, hogy a férfit és a világi örömöket választják, vagy továbbra is a lelki békét és az Úr szolgálatát. Mindenki maga dönti el, merre tovább, és ehhez nekik is idő kell. A tévhitekkel ellentétben egyébként, az apácák is tarthatják a kapcsolatot a családjukkal, de persze nem olyan korlátlanul, mint egy átlagember.

Szóval nem is olyan vasszigor jellemzi a zárdákat, mint elsőre gondolná az ember, és ezek a nők mind önszántukból döntöttek az apáca lét mellett.

Megosztom: