forrás: pinterest
Egyéb

A rendvédelmisek nagy része felmondana

Megosztom:

70%-uk nem elégedett a munkakörülményekkel

Tömeges felmondások lehetnek

Egy friss közvéleménykutatás szerint az itthoni belügyben és rendvédelemben dolgozók 70%-a legszívesebben pályát módosítana. A Belügyi Érdekegyeztető Tanács felmérése szerint leginkább a fizetésükkel, a különféle szociális juttatásokkal és a korkedvezményes nyugdíj hiányával nincsenek megelégedve az ebben a szektorban dolgozók.

A felmérésben több ezer fő rendőr, tűzoltó, büntetés-végrehajtási dolgozó, és civil állományi dolgozó vett részt. Az eredmény szerint 70%-uk már nem akar ebben a szférában dolgozni, legfőképp anyagi vagy morális okok miatt. Ahogy mostanában más szakmákban is felmerült, a jövőkép itt is bizonytalan és nem látnak előre több évre sem az ott dolgozók.

Egészségügyi panaszok is vannak

A felmérésből az is kiderült, hogy sokszor úgy érzik nem becsülik meg eléggé munkájukat és túlhajszoltságra és idegi kimerültségre is panaszkodnak, aminek már fizikai tünetei is vannak. A pandémia miatt pedig sokszor még hosszú túlórákra is kényszerültek, amit azóta sem fizettek ki nekik, így az elégedetlenség olyan mértékű, hogy nem kizárt egy nagyobb hullámú tömeges felmondás sem.

Forrás: Mérce

Megosztom: