Színes

Így lett hüvelye, a hüvelynyílás nélkül született nőnek

Megosztom:

Ritka betegség nehezíti az életét.

Hüvelynyílás nélkül született

Egy nő, aki hüvelynyílás nélkül született, elmesélte, hogy min kellett keresztül mennie, hogy normális szexuális élete legyen, és valódi nőnek érezhesse magát.

A berkshire-i Ally Hensley-t egy nagyon ritka betegséggel diagnosztizálták, Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser-szindrómával (MRKH). Ez pedig azt jelenti, hogy hüvely nélkül született.

Az MRKH világszerte mintegy 5000 nőt érint, és a betegségben szenvedő embereket általában késői tinédzserkorukban diagnosztizálják, amikor nem tapasztalnak menstruációt.

“Az egyik első orvosi találkozóm során elmagyarázták, hogy a hüvelyem hossza nagyjából egy köröm hosszúságú – meséli Hensley. “Az én >>gödröcském<<, ahogy ők szokták hívni, rendkívül fejletlen volt. Ha normális szexuális életet szeretnék élni, és valódi női testet szeretnék, akkor létre kell hozni a saját, egyedi gyártású hüvelyemet.”

A kezelés

“Abban az időben két lehetőség volt – műtét vagy dilatáció -, és ez utóbbit választottam”  – folytatja a történetét. Ami azt jelentette, hogy kilenc „traumatikus” hónapig – reggel és este – rózsaszínű kemény csöveket helyezett be a köröm nagyságú mélyedésébe, és keményen nyomta befelé. Hozzátette, hogy a rutin végül hüvelyt alakított ki a számára.   

Allynek nem könnyű az élete, de még reménykedik. A petefészkek jelenléte miatt az ösztrogén azt jelenti, hogy kívülről senki se venné észre a különbséget, mert mellei, csípője és külső nemi szervei vannak, amelyeket általában egy nőn látnak. De sosem fogja megtudni, hogy milyen a terhesség vagy a szülés.

Elmondja azt is, hogy korábban étkezési rendellenességgel és önpusztítással is küzdött a mássága miatt.

Forrás: DailyMail

Megosztom: