forrás: pinterest
Odaát

Szellemek vagy hangrezgések?

Megosztom:

Létezésük lehetséges, de van amikor más áll a háttérben.

Elképesztő tévképzetek okozói lehetnek

Egyre többen hisszük el, hogy szellemek igenis léteznek. Egy felmérés szerint pl az amerikai lakosok 42%-a hisz a szellemekben. De hazánkban is egyre többen hisznek a létezésükben. Most mégis megosztunk veletek pár jelenséget, ami során olyan hallucinációk alakulhatnak ki, hogy azt hisszük szellemet látunk.

Frekvenciák

Az emberi fül számára jól tudjuk, hogy csak egy bizonyos frekvencia hallható. Ha nem ezt a frekvenciát halljuk, akkor az már különös jelenségekhez is vezethet. Gondoljunk csak a mély búgásokra, vagy az erőteljes magas sípoló hangokra. A 20 Hertz alatti hangokat nem halljuk, de mégis néhányan képesek érzékelni ezekből is valamit. Ezek a hangok félelemérzetet váltanak ki az emberből és rettegést. Kísérletképp egy csoport embert bezártak egy mindenki szerint kísértet járta laborba. Valóban rettegtek odabent, egyikük még egy furcsa fekete alakot is látott a szeme sarkából. Amikor is kiderült, hogy van a helyiségben egy rosszul működő ventillátor, ami 19 Hertz körüli hangfrekvenciákat adott ki magából. Miután ezt megjavították az összes rossz érzés és hallucináció elmúlt a jelenlévőknél.

Szén-monoxid

Állítólag a CO szivárgás is okozhat olyan tévképzeteket, hogy akár lépteket, árnyakat, furcsa hangokat is hallhatunk tőle. Arról is beszámoltak már azok akik túléltek szén-monoxid szivárgást, hogy olyan volt, mint ha egy ismeretlen erő szorítaná őket az ágyhoz.

Alvási zavar

Ha valaki nagyon komoly és tartós alvási zavarral küzd, akkor a szervezete úgy lázad fel, hogy akár erős tévképzetei is lehetnek. Láthat bogarakat, szellemeket, izzadhat erősen, retteghet, hangokat hallhat akár. Ha nagyon rövid szakaszokban alszik valaki, akkor is megjelenhetnek ezek a jelenségek.

Forrás: Smithsonian Magazine

Megosztom: