forrás: pinterest
Élet

Az online vásárlás továbbra is mindent visz?

Megosztom:

Még nagyobb teret kap a jövőben?

Miért szeretünk így vásárolni?

Habár előtte is jelen volt, közel sem annyira volt erős jelenléte, mint most. A pandémia alatt teljesen ráálltunk az online vásárlásra, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a világjárvány lecsengése után sem változik.

Az online vásárlás nagyban megkönnyíti az életünket, időt spórol meg nekünk, és ugyebár még csak a házból sem kell kimozdulnunk hozzá. Természetesen megvannak a dolog buktatói is és pl ruha esetében néha rossz, hogy ha nem tudjuk felpróbálni az adott darabot, de azért alapvetően még mindig ott a visszaküldési funkció is a termékeknél.

Tért hódított itthon is

Itthon eddig annyira nem volt népszerű a netes vásárlás, de most hazánk is kezd felzárkózni a többi országhoz és az e-kereskedelem itthon is kezd nagyon közkedvelt lenni. Tavaly az itthoni lakosság 70%-a vásárolt online!

Jelenleg Szlovéniában 72%-os, Horvátországban 69%-os ez az arány. Hollandiában 91%-os arányban vásároltak így az emberek, míg Németországban 87%-ban. Írországban és Svédországban is magas ez az arány. A legkevesebben Bulgáriában vásárolnak online( 42%).

Az emberek hozzászoktak ehhez a módi vásárláshoz és bár mindig marad olyan termék amit nem lehet netről beszerezni, ez a vásárlási forma a jövőben is velünk marad, sokkal nagyobb súllyal, mint eddig.

Forrás: VG

Megosztom: