Színes

Arannyá vált a szerzetes holtteste

Megosztom:

Buddhista rituálét hajtottak végre.

Csak kevesek kapnak ilyen kitüntetést

Egy kínai buddhista szerzetest halála és mumifikációja után évekkel megtisztelték azzal, hogy arannyá változtatták.

Fu Hou a kínai Quanzhou hegyen található Chongfu templom szerzetese volt. A 2012-ben bekövetkezett halála után mumifikálódott a holtteste. Évekkel később a temploma ritka és különleges halál utáni rituálét hajtott végre, amit csak azok kaphattak meg, akiket valóban szentnek tartottak.

Nagyon fiatalon, már 13 éves korában a buddhizmusnak szentelte magát, még 94 évesen meg nem halt. Az utolsó akarata az volt, hogy halála után mumifikálják. A Chongfu templomban tartózkodó szerzetestársai teljesítették a kérését, mert felismerték a buddhizmus iránti egész életen át tartó odaadását. Halála után testét azonnal kezelték a mumifikációs szakértők.

Forrás: WOW Amazing

Aranyba foglalták

Három évvel Fu Hou halála után kiderült, hogy a megőrzött holtteste még mindig nagyrészt ép. A bomlásnak egyetlen jele volt, hogy a bőre kiszáradt. A buddhista vallásban általában azt tartják, hogy a mumifikálódott testek, amik még évekkel később is épek maradnak, valóban erényes lelkek lehettek.

 Szerzetes társai kedves emberként jellemezték, aki szintén nagy prédikátor volt. A sértetlen holttestének felfedezése után a templom úgy döntött, hogy különleges halál utáni rituálét adnak neki. Először mumifikálódott holttestét gézzel borították. A következő pedig egy lakkréteg volt, ami felkészítette a testet az utolsó szakaszra, az aranyra festésre.

(A videóban látható a mumifikálódott test, ha ez zavar, inkább ne nézd meg!)

Forrás: WOW Amazing

Megosztom: