forrás: pinterest
Szórakozás

Stephen King elárulja mi az 5 kedvenc saját műve

Megosztom:

Nem azok, amikre tippelnél.

Stephen King majdnem nem is író lett

A Late Night Show Stephen Colberttel vendégeként Stephen King horroríró, elárulta, hogy mik a kedvenc saját művei, és ezzel mindenkinek meglepetést okozott. King már több, mint 40 éve uralja a világot a krimi és horror történeteivel, és számtalan filmadaptáció is készült már műveiből. Elég ha csak a Ragyogást, a Kedvencek temetőjét, az AZt, vagy a nem is olyan régi Álom doktort említjük. De egyik sincs rajta ezek közül a kedvencei listáján.

Az író szerint legjobb művei ugyanis kivétel nélkül a kevésbé ismert és nem nagy népszerűségnek örvendő írásai közül valók. Ezek a következők:

-Survivor Type

-Misery

-Lisey’s Story

-The Stand

-Stand By Me =( The Body)

Feladta az írást

Az, hogy miért ezek a kedvencei, nem osztotta meg a műsorvezetővel sem. Stephen King népszerűségét a Carrie c. regény hozta meg még 1976-ban, aminek azóta újabb filmes feldolgozása is készült. Viszont a regényt majdnem elnyelte a szeméttelep, ugyanis King annyira nem volt elégedett vele, hogy kidobta. Akkoriban az írói karrierjét is felakarta adni, de felesége megtalálta a kukában a félkész könyvet, kiszedte, elolvasta, és bíztatta, hogy folytassa a regényt. A könyv akkora siker lett, hogy onanntól beindult Stephen King karrierje, kilábalt a mélyszegénységből és azóta is töretlen népszerűségnek örvend a ma is alkotó 73 éves író.

Forrás: Screenrant

Megosztom: