Élet

Öröm, biztonság és alpakák: Élet egy queer közösségben

Megosztom:

Létezik egy tanya, ahol mindenki önmaga lehet.

A cuki alpakák mindenkit megnyugtatnak

„Lefekvés, lányok! Lefekvés! Itt a lefekvés ideje!” – ordította Penellope Logue, miközben tapsolt a kezével körülbelül 100 nőstény alpakának. Reggel 9 óra volt, tehát az állatoknak valójában nem volt fekvési idő, de néhányuk megértette a parancsot, hogy menjen be az istállóba, ahol Logue és körülbelül egy tucat önkéntes megpróbálta véghez vinni az éves nyírásukat.

Június végén három nap alatt mintegy 50 önkéntes kereste fel a Colorado déli részén található Tenacious Unicorn Ranchet, hogy segítsen az alpakák nyírásában. A 40 éves Logue 2018-ban alapította a tanyát, mint biztonságos hely a transzneműek számára, mint ő maga. A most a 34 éves Bonnie Nelsonnal közösen a tulajdonosok.

https://twitter.com/TenaciousRanch/status/1417640316421685251

Az elmúlt két évben a tanya országos elismerést, és online hírnevet szerzett magának a queer közösségben, fegyveres, anarchista menedékként, ami aranyos alpaka fotókat oszt meg Twitteren, ahol több mint 14 ezren követik. Az önkéntesek többsége, akik a tanyára járnak, LMBTQ emberek, azt mondják, hogy a közösségi médián keresztül találták meg.

A nyírás után a szőrt egy helyi létesítményben fonalakként dolgozzák fel, amit az Etsy-nél értékesítenek minden évben a tanya támogatására. “Mindenki kacag és nevet. Mindenki nagyon jól érzi magát. Ez a mi farmunk” – mondta Logue.

“Örömet szerzünk” – teszi hozzá Nelson, aki 2019 augusztusában költözött el a New York-i Long Island-ről. “Ez egy csodálatos érzés.”

https://twitter.com/TenaciousRanch/status/1417231049541754885

Akadtak problémák a szélsőségesekkel

A tanyasi lakosokkal meg kellett harcolniuk. Márciusban online fenyegetésekkel és zaklatással kellett szembenézniük, végül aztán két fegyveres ember betört a földjükre. Körülbelül egy hónapig egy négy önkéntes őrből álló csapat 24 órás járőrözést folytatott, de a dolgok nemrég rendeződtek. Most alig várják, hogy bővüljenek és segítsenek más queer embereknek.

A transzneműek itt biztonságban lehetnek,  Logue és Nelson jól felfegyverzettek. Mindkét tulajdonos félautomata pisztolyt visel a lábához erősítve minden nap.

https://twitter.com/SteampunkPenny/status/1411773823741923329

“Vissza kell vágnunk” – mondta Nelson. – “Kész vagyok megölni embereket, ha veszélyeztetik az életünket.” Logue hozzátette, hogy azért nem akar senkit megölni.

“Nem ezért vagyunk itt. Hanem azért , hogy alpakákat neveljünk, és segítsük a queer embereket”- mondta.

De ő és Nelson azt mondták, hogy ha kell, megvédik magukat – és meg is tették, amikor szükség volt rá. A helyi jobboldali milíciával már kerültek konfliktusba, de végül elmenekültek a tanyáról, mielőtt a fegyverek előkerülhettek volna.

Miután a tanya posztolt az eseményről, a lakosok “ostromként” kezdték emlegetni a közösségi médiában, és Logue elmondta, hogy rengeteg támogatást kaptak.

Forrás: NBC News

Megosztom: