Élet

A Balatont csak a több ingyenes toitoi mentheti meg

Megosztom:

A kibomló foszfor nagy károkat okoz.

Ingyenes wc használat, mindenhova

Hazai vizeink körül sajnos egyre több a gond, és ezt részben az azokban strandolók vizelete okozza…Ennek a helyzetnek az egyetlen megoldása az emberi intelligencia és az ingyenes wc használat lehetne.

Ugyanis a probléma egyik része, hogy a balatonparti és úgy általában, a nyilvános wc használatot már szinte mindenhol fizetőssé tették és az ember úgy van vele, hogy a vízből ki se kell mászni ezért és amúgyis, senki sem látja… Na de ha tömegesen gondolkodnak így az emberek, akkor a vizeletekből kibomló foszfor a vizeink halálát fogja okozni, de ebbe már nem gondolnak bele sokan.

Más vizek is

A Balaton is olyan algásodásba kezdett, ami már káros, és durván becsülve átlagosan, évente 1,2 tonna foszfor kerül a Balaton vizébe a pisiből. A wc-k azért nem ingyenesen használhatóak, mert a helyi önkormányzatok rossz anyagi helyzetben állnak, és ha a wc bizniszből származó bevételi forrásukat is elvennék, akkor csődbe mennének.

A Magyar Turisztikai Ügynökségnél, azonban elindult egy kezdeményezés a wc-k ingyenessé tételére, de egyelőre nem tudni, hogy ez mikor tud megvalósulni egységesen, mert ehhez többek közt, az is kell majd, hogy az emberek olyan igényességgel viseltessenek a mellékhelyiségek felé is, mint a saját otthonukban.

A Balaton, a Tisza, és a Velencei tó vízminőségének élvezhető minőségének megőrzése, mindannyiunk érdeke lenne.

Forrás: Mérce

Megosztom: