forrás: pinterest
Élet

Miért ég ki egyre több ember a munkában?

Megosztom:

A munkahelyi tényezők sokszor összetettek.

Min múlik, hogy szeretjük-e a munkánkat?

A Covid alatt felütötte a munka világában egy új kór a fejét, mégpedig arról a jelenségről van szó, hogy egyre több ember arra jött rá, hogy nem szereti már a munkáját.

Mennyire zavarnak a dolgok minket?

No de visszás kicsit az időzítés, mert pont a koronavírus alatti időszak nem volt épp a legbiztonságosabb munkahelyet váltani. A kiégés szindrómája lehet soktényezős, így a munka területén is felütheti fejét. Kiégésről akkor beszélhetünk, ha már nem okoz nekünk örömet ami eddig igen, és nem szeretünk bejárni már az adott helyre se. Sok esetben azonban trükkös ez a jelenség. Ugyanis felmérések kimutatták, hogy sok ember nincs is tudatában annak, hogy csak azért szeret az adott munkahelyen dolgozni, mert szereti a kollégáit és szeret velük egy légtérben lenni, vagy éppen szereti a munkahelye atmoszféráját, vagy akár jófejnek tartja a főnökét, de magát a munkát nem szereti.

Ha ezek közül 1-2 tényező stimmel, már gyakran képzavar alakulhat ki, és emiatt rámondja az ember, hogy szereti a munkáját, pedig valójában csak a kollégáit kedveli. De olyan is lehet, hogy tényleg örömét leli a munkában, viszont pont a munkatársaival nincs jóban és emiatt úgy éli meg, hogy a munkáját sem szereti.

Pszichológusok szerint nem tanácsos azonnal felmondani, ha valami nem tetszik, mindennek érdemes időt hagyni és a megfelelő lépéseket megtenni, hogy javuljon az adott helyzet. Ha semmilyen téren nem érezzük jól magunkat már viszont munkavégzés közben, és nem okoz kihívást és örömet egy-egy feladat, akkor már a szakember szerint is érdemes váltani.

Forrás: bbc

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük