Forrás: Pinterest
Egyéb

Ennyi ékszert viselj a munkába

Megosztom:

Mi az ami már túl sok?

A munkában való ékszer viselésnek is megvannak a szabályi. Persze, vannak olyan szakmák, ahol nem ajánlott, mert veszélyes vagy kényelmetlen lehet, de akadnak olyanok is, ahol ezek inkább íratlan szabályok, és szimplán csak az illemről és a társadalmi elfogadottságról szólnak.

Ha csörög

Ha csörög, vagy más hangot ad ki, akkor határozottan mondhatjuk, hogy túl sok. Ez zavarhatja a kollégáidat, ezért érdemes nem olyat felvenned, ami mindig jelezni fogja nekik, hogy arra jársz.

Csöröghet a túl sok karkötő, de egy nagyobb nyaklánc is adhat ki idegesítő hangokat.

Ha elvonja a figyelmet

A túl nagy fülbevaló könnyedén elvonja a figyelmet, ami szintén zavaró lehet egy beszélgetésben, pláne, ha olyan anyagból van, ami visszaveri a fényt. Munkába inkább a kisebbeket válaszd, a feltűnőeket pedig a hétvégi és esti programra vedd fel.

Milyen területet akarsz hangsúlyozni?

A darabszámra szóló korlátozás ma már elavultnak mondható. Bármikor hordhatsz háromnál több ékszert, egyáltalán nem probléma.

Leginkább úgy érdemes kiválasztanod, hogy mit szeretnél viselni, hogy mit akarsz hangsúlyozni magadon. A munkahelyen például jobb, ha inkább a nyakadra hívja fel a figyelmet a nyakláncod, és nem a dekoltázsodra.

Megosztom: