forrás: pinterest
Színes

Ez a nő saját maga készíti a tisztasági betéteit és másoknak is ajánlja ezt

Megosztom:

Módszere egyre népszerűbb Angliában.

Környezettudatos alternatíva a nehéz napokra

Sok furcsaság létezik a világban, de amit The Sun közölt nemrég egy ír nőről, arra még nem volt példa korábban, de legalábbis nem került napvilágra.

Ő itt Becca:

Kép forrása: The Sun

A Dél-Wales-i 3 gyerekes anya, Becca Mapp, azt találta ki, hogy ha nem vesz tisztasági betéteket a boltban, hanem ő maga készíti el, akkor egyrészt, rengeteget spórolhat, másrészt, szerinte higiénikusabb is ez a megoldás.

Becca, a hagyományostól egy kicsit eltérő formai világot talált ki, különböző méretekben, és a mosható betéteket használja azóta is, és más nőket is erre bíztat. Saját weboldalt is indított, ahol ezeket a termékeket árulja, SillyPanda néven, ami sikeresen fut.

Kép forrása: The Sun

A pelenkáról jött az ötlet

A nő saját bevallása szerint, úgy 5-6 éve kezdte el ezeket gyártani és használni, és azóta semmi mást nem használ. Az ötlet onnan jött, hogy pelenka helyett is ruhaanyagot akart használni a kisfiának, és eszébe jutott, hogy nőknek is nem lehetne-e ez a megoldás a menstruációjukkor. Pamutot és bambuszgyapjút használ a betétekhez. Tesz rá még egy nedvességtaszító bevonatot és már kész is a házi készítésű tisztasági betét.

Kép forrása: The Sun

Maga varrja, maga tesztelte és ő is mossa a betéteket, amiket minél több nőnek szeretne promotálni. Célja, hogy lekerüljön a nőkről a stigma és a megbélyegzés, hogy a havi bajkor mennyire megváltozhat a személyiségünk és Becca szerint ezek a betétek, egészségesebb viseletek és komfortosabbak is, amik segíthetnek a jó közérzetben is. Arról nem is beszélve, hogy védik a környezetet, mert ezt nem kell kidobni, csak kimosni, és a pénztárcánknak is jót tesz.

Megosztom: