Forrás: Pinterest
Egyéb

Állást keresel? Adunk néhány tippet

Megosztom:

Itt érdemes nézelődnöd.

Sokféle oka lehet annak, hogy az embernek új állás után kell néznie. Felmondtak neki, megszűnik a cég, vagy akár jöhet egy járvány is, és persze, dönthet úgy bárki, hogy változásra van szüksége. Sokszor kétségbeejtő ez a helyzet, ezért mutatunk néhány ötletet, ahol érdemes nézelődni.

Állásportálok

Talán ma már a legevidensebb az állásportálok. A legismertebb a Profession.hu, itt található a legtöbb állás. A kezelése könnyű, önéletrajzot is egyszerűen tölthetünk fel, de az adatainkat is megadhatjuk.

Vannak viszont kevésbé ismert, különlegesebb oldalak, mint a Dreamjobs, ahol a munkaadóról is sok mindent megtudhatunk, magunkról sem csak a szokásos adatokat kell megadnunk.

A Zyntern.com pedig pályakezdőknek és gyakornokoknak kínál lehetőségeket.

Állás közvetítők

Az állásportálok egy másik része az állás közvetítő cégek, akik toborzást végeznek egy-egy munkahelynek. Ezek a cégek átveszik a HR feladatok egy részét, így azt nem az adott munkahelyen belül intézik, ahová jelentkezel. Ilyen pl.: a Randstad, Beck & Partners vagy az euJobs.

Facebook

Ma már szinte biztos, hogy Facebookon is hirdet a cég, ahová munkaerőt keresnek. Érdemes bekövetni azokat a munkaadókat, akik érdekelnének, a friss pozíciójuk így hamarabb szembejöhet. De nagyon sok oldal és csoport is van, akik akár konkrét típusú ajánlatokra szakosodtak (pl.: marketing állások, home office állások, barista állás börze, stb.) Érdemes a kulcsszavakra rákeresni és csatlakozni a közösségekhez.

Vannak olyan oldalak is, akik nem szakosodtak és mindenféle állásajánlatot közzétesznek, ilyen például a Szárnyas Fejvadász is.

LinkedIn

A LinkedIn profilt speciálisan azért találták ki, hogy üzleti kapcsolatokat építsenek ki az emberek egymás közt. Rengeteg cég hirdet ezen keresztül is, sokan pedig kíváncsiak lehetnek a te LinkedIn profilodra is.

Weboldal

A legtöbb cégnek van weboldala, azon belül pedig karrierfüle is, ahol meghirdetik a saját pozícióikat. Ezért érdemes végigböngészni azok webhelyeit, akik iránt érdeklődsz.

Írj rájuk

Megvan az álommunkahelyed? Igen ám, de szétnéztél az oldalukon, és nem keresnek embert? Írj nekik! Mit veszíthetsz? Sok helyen előfordul, hogy bár nem terveznek bővítést, de ha szembejön velük egy olyan munkatárs, aki jól illene a csapatukba és nagyon megnyerő a tudása, akkor megnyitnak neki egy pozíciót.

Dobj nekik egy e-mailt, hátha szerencséd lesz!

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.