Forrás: Pinterest
Egyéb

Akár egy majom, úgy mászott az egyik ősünk

Megosztom:

Emberi és majomszerű tulajdonságai is voltak.

Újabb felfedezést tettek

Egy 2 millió éves csigolyakövületeket vizsgáló új tanulmány szerint egy ősi emberi rokonunk képes volt két lábon járni a földön, felső végtagjait pedig majmokhoz hasonlóan mászáshoz és lengéshez használni.

A New York-i Egyetem, a Witwatersrand Egyetem és 15 másik intézmény kutatóiból álló nemzetközi csapat a 2015-ben talált alsó hátcsontokat vizsgálta, amik egy nőstény Australopithecus sedibahoz, egy ősi hominidához tartoztak. A megkövesedett maradványok az egyik legteljesebb alsó hátat alkotják, amit valaha is felfedeztek a korai hominidáktól. A kutatók szerint az újonnan vizsgált alsó háti kövületek bebizonyítják hogy a korai homininok felső végtagjaikkal majmokhoz hasonlóan mászták, alsó végtagjaikat pedig emberként járásra használták.

A felfedezés azt is megállapította, hogy az emberekhez hasonlóan a sedibának is csak öt ágyéki csigolyája volt. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az Australopithecus sediba az ősi ember átmeneti formája volt, és gerince egyértelműen a modern ember és a majmok között van – vagyis a faj a mozgása során emberi és majomszerű tulajdonságokkal is rendelkezett.

Forrás: CNN

Megosztom: