Színes

Ha elalszol, fizetsz – így ébredj fel egy alkalmazás segítségével

Megosztom:

A japánok megoldották.

Nehezen ébredsz?

A japánoknak sok furcsa ötletük van, most kitalálták, hogyan segítsenek azoknak, akik nehezen ébrednek. Vannak, akik könnyedén felkelnek reggel, frissek, és kipihentek. Még mások alig tudnak kimászni az ágyból, és állandóan nyomogatják a szundit, addig, amíg el nem alszanak újra, és késnek el emiatt mindenhonnan.

A japán Mezamee alkalmazás (ejtsd: “may-zah-mii”) segíthet megoldani ezt a problémát. Eléggé hatékony módszert vezettek be annak biztosítására, hogy felébredjenek, felkeljenek az ágyból, és időben elinduljanak munkahelyükre vagy az iskolába: pénzt kér, ha késnél.

A SoraNews24 tesztelte a Mezamee-t, és teljesen testreszabható. Rögzítheted az ébredés helyét a Google Maps-en, kiválaszthatod a dátumot és az időt, amikor el kell hagynod a házat, kiválaszthatod, hogy mennyit fizetsz, ha nem sikerül, majd a fizetési módot. Ha a megadott időre nem vagy legalább 100 méterre a kiindulási helytől, akkor díjat számít fel.

Mi lesz az adatokkal?

Természetesen, felmerül a kérdés, hogy mit csinál alkalmazás mindezzel az információval? Kicsit furcsa érzés megadni a hitelkártya-adataidat, főleg, hogy a büntetésen túl, nem kapsz semmit, és még a lakhelyed is tudja. De úgy tűnik, hogy a japánokat ez nem zavarja, és rákaptak az alkalmazásra, már rengetegen használják, és pozitívak a visszajelzések. A fejlesztők itt nem akarnak megállni, további újításokon gondolkodnak.

Magyarul még nem elérhető, úgyhogy ha kipróbálnád, még várnod kell.

Megosztom: