forrás: pinterest
Élet

Hogyan válasszunk ülőhelyet (part II. ) : az étteremben

Megosztom:

Ide érdemes ülni, ha nem otthon akarunk enni.

Mit tanácsolnak a szakértők?

Ha már megírtuk nektek, hogyan érdemes ülőhelyet választani a repülőn, akkor gondoltuk megosztjuk veletek azt is, hol érdemes ülni az éttermekben a járványhelyzet miatt módosult körülményeke való tekintettel. Legyen ez az ún. 2. rész. 🙂

A Huffpost cikke alapján összeszedtük nektek, mire érdemes figyelni az ülőhelyünk kiválasztásakor, ha lehet.

Kint

A legbiztonságosabb hely olyan asztalhoz ülni, ami nem legbelül van, és szabad levegőre néz, nem zsúfolt helyen van. Amit kiemelten érdemes figyelni, az a légkondicionálás. Ez a rendszer ugyanis keringeti a levegőt és potenciális esélyt ad a vírus terjedésére. Ha bárki köhög vagy tüsszent, az a levegőbe kerül, amit a légkondi vagy ventilátor aztán visz tovább. És bár ritkán, de az a probléma is felmerülhet a légkondiknál, hogy nincsenek rendesen kitisztítva és kiáramlik belőlük a por is, ami komoly megbetegedéshez vezethet.

Bent

Ha benti ülőhelyet választunk, akkor érdemes vagy az ajtó közelében, vagy nyitott ablaknál ülni, a friss levegő szabad áramlása miatt. A légkondit/ ventilátort érdemes benti helyen is elkerülni és olyan helyet nézni, ami lehetőleg nem zsúfolt. Mivel az éttermekben evés közben értelemszerűen nem viselünk maszkot, ezért sokkal inkább kivagyunk téve a veszélynek, különösen a még nem beoltottak. Akik be vannak oltva, náluk már csak nagyon elenyésző a fertőzés veszélye, viszont vírushordozók még mindig lehetnek a nem beoltottakra nézve.

Bár elsőre akár furcsán is hangozhat, tanácsos esetleg a konyha mellé ülni, mert általában ott jobb a légkeringető rendszer, már csak az onnan kiáramló illatok miatt is, ami felfelé áramoltatja a levegőt. Azonban arra érdemes figyelni, hogy ha a konyha közelében ülünk, ne olyan helyre üljünk ahol egyfolytában járkálnak az emberek és nagy a mozgás, mert úgy a fertőzésveszély is megnő.

A bárt most inkább mellőzd

Szintén nem tanácsos most a bárnál ülni, ahol olyan szorosan vannak egymás mellett az emberek ami ismerkedésnél lehet jól jöhet, de most nem túl praktikus.

Összességében zárt térben, inkább tanácsos a maszkot beoltottságtól függetlenül is magunkon hagyni, és tényleg csak az evéshez és iváshoz levenni. Érdemes inkább kint ülni, és betartani az adott hely szabályait. Nem szabad rettegni és mindenki vágyik már újra a szabad és korlátozások nélküli életbe, de még inkább legyünk óvatosak.

Megosztom: