Egyéb

Ezeket a helyeket érdemes megnézned, ha Portugáliában jársz

Megosztom:

Fedezd fel az országot.

A koronavírus miatt lecsökkent a lehetséges külföldi úti célok száma. Portugália az egyik ország, ahová lehet utazni Magyarországról, így mutatunk néhány helyet, amit érdemes lehet megnézned, ha ott jársz.

Sagres-félsziget 

Az Algarve nyugati csúcsán található, a tengerpart egész évben gyönyörű. Változatos növény- és állatvilággal rendelkezik. Az egész hely meseszép, és még finom ételeket is fogyaszthatsz.

Alt Algarve

A gyönyörű és érintetlen Alte falu a Serra do Caldeirão dombjainál fekszik, Albufeirától nem messze, Algarve tengerpartján. Itt meszelt házakkal szegélyezett kanyargós utcák árasztják magukból a portugál életérzést. Két forrás kristálytiszta vizű medencét képez a fürdőzéshez és tökéletes hely a piknikezéshez is. Itt található a Vigario-vízesés is.

Hatalmas hullámok Lisszabontól délre

Csak 90 perces autóútra Lisszabontól délre ez a gyönyörű tengerpart, Comporta. Homokos strandok, hatalmas fánkok és óriási hullámok várnak, ha ide látogatsz.

Séta Alto Alentejo-ban

Fedezd fel az Alto Alentejo-t és az apró São Mamede természeti parkot, Lisszabontól keletre. Maradj néhány éjszakát Marvãóban, Portugália egyik legnagyobb falujában, kilátással Spanyolországra. Sétálj Marvãótól Castelo de Videig, egy másik faluba, ami szőlőültetvényekkel, parafa- és tölgyerdőkkel szegélyezett. A Castelo de Vide apró kézműves sörfőzdével és számos nagyszerű étteremmel is rendelkezik.

Forrás: The Guardian

Megosztom: