Színes

Akár az utolsó percben is törölheti az olimpiát Tokió

Megosztom:

Bármi megtörténhet.

Jelenleg nem tervezik a lefújást, de semmi sincs kizárva

Már számos koronavírusos eset derült ki Tokióban, voltak olyan sportolók, akik ki sem tudtak utazni az olimpiára. Persze, Japán sem tudja kivédeni a koronavírus esetleges felfutását, hiába tiltotta be a nézők jelentét a versenyeken.

Toshiro Muto, a tokiói szervezőbizottság vezetője nem zárta ki az akár utolsó pillanati teljes lefújást sem.

“Nem tudjuk megjósolni, mi fog történni a koronavírus esetek számával. Tehát folytatjuk majd a megbeszéléseket, ha az esetekben emelkedés lesz tapasztalható” – mondta a Yahoo Sports-nak. “Megállapodtunk abban, hogy a koronavírus-helyzet alapján újból ötpárti tárgyalásokat fogunk összehívni. Ezen a ponton a koronavírus-esetek emelkedhetnek vagy csökkenhetnek, ezért azon fogunk dolgozni, hogy kitaláljuk, mit tegyünk, amikor a helyzet úgy alakul.”

Yoshihide Suga japán miniszterelnök azt mondta, hogy a világnak látnia kell, hogy az ország a súlyos körülményekre tekintettel is tud biztonságos olimpiát rendezni.

“A világ nagy nehézségekkel néz szembe” – mondta Suga a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjainak zárt ülésen. “De sikert érhetünk el a játékok lebonyolításában.”

Thomas Bach, a NOB elnöke szerint “az olimpiai falu lakóinak 85%-a és az itt jelenlévő NOB-tagok 100%-a vagy be van oltva, vagy immunis.”

Forrás: Fox News

Megosztom: