Élet

Nem akartak oltás, végül mégis mellette döntöttek

Megosztom:

Egyszerű emberek történetei.

Tétovázó unoka

Linda Estes alig várta, hogy beoltassa magát a Covid-19 ellen. Unokája, Liz Serrano tétovázott.

A 19 éves Serrano Estesnél lakik, és nem szereti a tűket. Aggódott, hogy az oltás veszélyeztetheti az egészségét, annak ellenére, hogy az adatok azt mutatják, hogy biztonságos.

64 éves Estes magával vitte Serranót, amikor beoltották. Látva, hogy milyen nagyszerűen ment a nagymamájánál, és hallva másokat, akik hasonló tapasztalatokat szereztek, kezdte átgondolni az álláspontját.

Az orvosával folytatott beszélgetés megnyugtatta, hogy az oltás biztonságos. És egy tűszúrás kezelhető, ha életmentő lehet. Több hónapos gondolkodás után Serrano a vakcina mellett döntött.

Félt, hogy kiesik a munkából

A 47 éves Erin szakács és részmunkaidős fordító az alabamai Sheffieldben. Túl ideges volt, hogy a mellékhatások miatt hiányozni fog az étteremből, ami miatt biztos volt abban, hogy a főnöke kevesebb műszakot ad neki a jövőben. Ez pénzügyi terhet róna a háromgyermekes anyára.

Miután olvasott a nagyon fertőző új delta-variánsról, úgy döntött, hogy beoltatja magát. Majd sürgette ezt más rossz anyagi helyzetben lévő embereknél is. “Rövid távon veszíthetsz pénzt, de az életed megmarad, és a családodé is” – mondta.

Az oltások biztonságosak, és ingyenesek. A koronavírus sokkal nagyobb kockázatot jelent, és a vakcina az egyetlen lehetőség arra, hogy legyőzzük a vírust.

Forrás: NBC News

Megosztom: