Élet

A Netflix is beszáll a bolygónkért vívott harcba

Megosztom:

2022 végére el akarja érni a „nettó nulla” üvegházhatásúgáz-kibocsátást.

Azzal számolnak, hogy 2030-ra a működésükből származó kibocsájtást és az áramfelhasználást 45%-kal csökkentik.

Komoly erőfeszítéseket jelent ez a vállalás, mert a Netflix sorozat és filmgyártó óriássá vált rövid időn belül, ami hatalmas légszennyezéssel is jár. A vállalat elsősorban az általa okozott károk ellensúlyozására törekszik, így próbálva lassítani a klímaváltozást. Vagyis fák ültetésére és erdők megóvására vállalkozik. Kis lépésben halad, például LED izzók használatára állt át.

Komoly befolyással bír

A Netflix most először hozta nyilvánosságra az éves szén-dioxid-kibocsátását. Ebből kiderült, hogy a vállalat nagyjából 1,1 millió metrikus tonna CO2-t termelt tavaly, ami körülbelül 240 ezer személygépkocsi éves kibocsátásának felel meg. Ez a szám még mindig nem tartalmazza a műsorok közvetítéséhez szükséges internetes infrastruktúrából vagy az emberek által a tartalom megtekintésére használt eszközökből származó kibocsátásokat.

A Netflix 2020-ban valamivel kevesebbet szennyezett, mint 2019-ben, de valószínűleg ez nem egy tervezett csökkenés, sokkal inkább a járványnak köszönhető, hiszen sok projektje csúszott.

2019-ben 20%-kal nőtt a felhasználóik száma, ami óriási, 84%-os energiafelhasználás növekedést hozott magával.

Mi lesz a forgatásokkal?

Ezeket is igyekeznek átszervezni. A stábtagok kiválasztásánál inkább a helyi személyzetre összepontosítanának, hogy kevesebb utazással járjon egy forgatás. Valamint hatékonyabbá akarják tenni a működést, és szeretnének befolyással lenni az együttműködő partnereikre is.

„A filmiparnak vezetőre van szüksége az éghajlatváltozással kapcsolatban. A világ megváltoztatása azzal kezdődik, hogy egy vállalat fellép, és másokat ösztönöz, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Örülök, hogy a Netflix vállalta ezt a vezető szerepet”- mondta Katharine Hayhoe, a Texas Tech Egyetem klímaszakembere a Netflix új fenntarthatósági nyilatkozatával kapcsolatban.

Forrás: The Verge

Megosztom: