forrás: pinterest
Élet

Ekkor érdemes leginkább új állásra pályáznod

Megosztom:

Gondoltad volna, hogy ez is számít?

Ki korán kel…

Gondoltátok volna, hogy nagyon nem mindegy mikor küldünk el egy önéletrajzot? Bizony! Kutatások és tapasztalatok bizonyítják, hogy kiknek van kimagaslóan magasabb esélyük egy állásra jelentkezésnél arra, hogy válaszoljanak nekik és akár be is hívják őket!

Hogy mikor a legmagasabb az esély?

Bizonyíthatóan vagy korán reggel érdemes elküldeni a jelentkezésünket, vagy olyan késő este, hogy reggel a mi e-mailünk legyen az első amit lát a jövőbeli reményteli munkaadónk. Szóval érdemes korán kelni! Ezt értékelik az álláshirdetők is, mert már ebből látszik, hogy nem lopjuk a napot. Egészen pontosan a reggel 6 és 10 között beérkezett jelentkezéseknek 13%-kal több esélyük van arra, hogy visszajelzést kapjanak az állás felől. A legrosszabb esélyük pedig azoknak van, akik este a munkaidő végezte környékén jelentkeznek egy-egy állásra (olyan 19:30 körül), nekik mindössze 3% esélyük van a visszajelzésre.

További tipp ami jól jöhet még, hogy ha látunk egy nekünk tetsző álláshirdetést akkor arra érdemes minél hamarabb leadnunk a jelentkezésünket, mert minél tovább húzzuk egy állás megpályázását, annál kevesebb esélyünk lesz a sikerre, mondják a HR-esek.

Forrás: Huffpost

Megosztom: