Egyéb

3500 éves települést találtak Egyiptomban

Megosztom:

Ez az „elveszett aranyváros”.

Elképesztő leletre bukkantak

A régészek bejelentették, hogy felfedeztek egy 3500 éves „elveszett aranyvárost”, amit Tutanhamon király nagyapja építtethetett, és ez lehet a legjelentősebb lelet a fiatal fáraó sírjának felfedezése óta – írja a DailyMail.

Forrás: Luxor Times

Az Aten néven ismert ősi fáraóvárost III. Amenhotep király építette, aki Kr. e. 1390 körül uralkodott, és később Tutanhamon király használta. A Luxorban felfedezett település a legnagyobb ősi város, amit Egyiptomban fedeztek fel, és ennyire jó állapotban van.

Mit találtak?

Az új ókori felfedezések mindig nagyon érdekesek, sok új dolgot tudhatunk meg általuk az emberiség múltjáról. Az városban eddig nem találtak pékségeket, műhelyeket, állatok vagy emberek temetésére mutató jeleket, de III. Amenhotep pecsétjével ellátott ékszereket és edényeket igen.

Eredetileg Tutanhamon halottasházát kereste a kutatócsapat, ahol mumifikálhatták az egyik legismertebb egyiptomi fáraót, de sokkal nagyobb dologba botlottak. Sokan keresték ezt a várost, de senki se találta meg korábban.

Forrás: Luxor Times

Jó állapotban van

Külön érdekes, hogy a város nagyon jó állapotban van. Az épületek falai állnak, meg lehet nézni a különböző szobákat, amik telis-teli vannak a mindennapi élet során használt eszközökkel, valamint gyűrűkkel, szkarabeuszokkal, színes kerámiaedényekkel és iszaptéglákkal.

Forrás: Luxor Times
Forrás: Luxor Times
Forrás: Luxor Times
Forrás: Luxor Times
Megosztom: