Szórakozás

Neked melyik tetszett jobban? WandaVision vagy A Sólyom és a Tél katonája

Megosztom:

Így szerepelt a Marvel.

A Marvelnek most már két sorozata is debütált, még egy várat magára, a Loki. Addig is összegzem nektek, hogy nekem mi a véleményem az eddigiekről.

WandaVision

Wanda (Elizabeth Olsen) és Vision (Paul Bettany) karakterének mindenképpen jót tett ez a sorozat. Eddig egyikőjük sem tudott igazán érvényesülni a filmekben, elég súlytalanok voltak, és nem nagyon körvonalazódott a személyiségük. Na, erre tökéletes volt a sorozat. Mindkét karaktert jobban meg lehet érteni, azonosulni is sokkal könnyebb velük ezután.

Az ötlet abszolút eredeti, kifejezetten lenyűgözött, a televíziózás történeti utazás zseniális volt. Elizabeth Olsen végre bizonyíthatott, mint színésznő. Számomra a főgonosz kicsit csalódást keltő volt, ahogy a Evan Peters cameoját is ki lehetett volna jobban használni, de összességében pozitív csalódásnak mondhatom. Várom, hogy innen hová fejlődik még Wanda története.

A Sólyom és a Tél katonája

Ez a frissebb élmény, ami úgy vettem észre, hogy eléggé megosztóra sikerült. Még a WandaVision kisebb problémákkal küzdött ugyan, de a többségnek elnyerte a tetszését, addig Sam (Anthony Mackie) és Bucky (Sebastian Stan) sztoriját vagy imádták vagy nagyon nem szerették a rajongók.

Sokan túlzásnak érezték a feketék elleni rasszizmus ilyen szintű taglalását, viszont ne feledjük, hogy Amerikáról beszélünk, ahol a covid mellett hónapok óta, lassan egy éve, ez a tárgya a közbeszédnek. Persze, Magyarországról nézve nehéz ezzel a témával azonosulni, de itt is élnek kisebbségek bőven, képzeljük őket a feketék helyére, és máris több értelme lesz a dolognak.

Másrészről a Marvel ma már óriási tömegekhez ér el, és egyre fontosabbnak tartjuk, hogy az ilyen nagy cégek vállaljanak valamilyen társadalmi felelősséget, csak ezt tette a Sólyommal is. Valljuk be őszintén, nagyon is valós problémára világít rá.

Nekem nagyon tetszett, bírtam Sam és Bucky párosát, tetszettek a párbeszédek, a háttérsztoriik. Itt is a főgonosszal akadtak inkább problémáim, vagyis inkább a tálalásával, értettem a harcát, a célját, de valahogy több magyarázatot elbírtam volna arról, hogy mi is a felállás most a világban. Ahogy a probléma megoldása sem volt éppen túl magyarázva, vagy én maradtam le valamiről?

A másik gondom pedig Sharon és amit terveznek vele. Nem akarok spoilerezni, de akkor is egy Carterről van szó, ne már…

Az egyik igazán gyűlölt, pedig legjobban sikerült karaktere és szála, Wyatt Russellhez vagyis John Walkerhez volt köthető. Az ő vívódásai, karakterfejlődése messze a legjobb része volt a sorozatnak, és őrá vagyok a legkíváncsibb, hogy hová is vezet majd az útja.

A showrunner Malcolm Spellman már bejelentette, hogy jön az Amerika kapitány 4. Bár a castingról még nem tudunk sokat, de valószínűleg Sam Wilson veszi fel újra a pajzsot, remélhetőleg, Buckyval az oldalán.

Megosztom: