Élet

Ilyen érzés nőnek lenni a hadseregben

Megosztom:

Nincs retorzió.

Egy veterán nő döntött úgy, hogy ír a tapasztalatairól a Halifax Today nevű kanadai lapban. Évekig testközelből figyelhette meg a katonai vezetők szexuális visszaéléseit, amit nem tud tovább magában tartani.

Diszkrimináció

“A nők és a férfiak is részt vesznek ezekben a viselkedésekben. Olyan érzés, mintha széles körben elfogadott lenne. Az elfogadott szexuális magatartás a zaklatáson túl még súlyosabb következményekkel járhat. Beléptem egy >>titoktartási paktumba<<, és a probléma részévé váltam azzal, hogy szemlélője voltam” – nyilatkozta a katona.

2015-ben a Legfelsőbb Bíróság a katonai nemi magatartásról szóló jelentését követően fontos lett, hogy „kiküszöböljék a káros és nem megfelelő szexuális magatartást”, beleértve az LMBTQ diszkriminációt is. Hat évvel később több magas rangú tisztet szexuális kötelességszegéssel vádoltak. De ez a törekvés még mindig kevésnek bizonyul.

Nem elegendő a szabályozás

A parlamenti bizottság a közelmúltban tett vallomások miatt kezdet nyomozni egy magas rangú katonai parancsnok után, miután beosztottját szexuálisan bántalmazták, de a kormány nemrégiben leállította a vizsgálatot. “A katonaság öntudatlanul elősegíti a szexuális zaklatást, a hatalommal való visszaélést, a házasságtörést és a titoktartás kultúráját” – mondja a katona nő.

“Amikor volt egy alárendelt tisztem – meséli -, panaszt tettem ellene zaklatás miatt, öt áldozat jelentkezett. Azt a büntetés kapta, hogy bocsánatkérő levelet kellett írnia minden áldozatnak. Évekkel később egy kiküldetés előtt azzal dicsekedett, hogy törölték az aktájából a korábbi ügyét. Felvettettem ezt a parancsnokságon, de azt mondták, hogy már régen volt.”

Majd hozzáteszi, annak ellenére, hogy többször is megismétlődött az eset, nem történt semmi, emiatt pedig elvesztette a hitét a rendszerben.

Megosztom: