Szórakozás

Ennyit kaszáltak a filmek a mozik újranyitásával

Megosztom:

Hosszú idő óta a legjobb számok.

Egy évig zárva voltak a mozik

A koronavírus miatt hosszú hónapok óta zárva vannak a mozik is. Rengeteg film bemutatója maradt el, vagy került át a streaming szolgáltatókhoz. Óriási bevétel kiesést jelentett ez a filmiparnak, de úgy tűnik, lassan ismét helyre állhat a rend, a mozik is kinyithattak.

Bár a jegyek bevételei megkönnyebbülést hoztak a stúdiók vezetőinek és megerősítették a lassú, de folyamatos gazdasági fellendülést, Hollywood továbbra is fontos kérdéssel néz szembe: Van-e jövője a filmszínházaknak?

Jeff Goldstein, a Warner Bros. amerikai terjesztésének elnöke optimistán jegyezte meg: “Úgy látom, hogy gyors a felfutás. Mindig tudtuk, hogy a világjárványból való kilépés inkább fokozatos lesz” – tette hozzá . “Mindenképpen fontos az új, pandémiát követő normális megtalálása, bármi is legyen az.”

De elismerte, hogy a mozik pénzügyi útja rögös: “Hat hónaptól egy évig nem lehet bezárni egy vállalkozást, jövedelem nélkül úgy, hogy tartós hatása ne lenne.”

Ennyi az annyi

A Hang nélkül 2., John Krasinski régóta késleltetett horrorja 57 millió dollárt hozott. A Disney Szörnyellája közben 26,5 millió dollárt gyűjtött be, ez azért is szép összeg, mert a nézők a Disney+-on is elérhették a filmet ugyanattól a naptól kezdve, amikor debütált a mozikban. Összesen az észak-amerikai pénztárak százmillió dollár fölé emelkedtek – írja a Comscore médiamérő cég.

A kezdés elég jól sikerült, reménykeltőek a számok, reméljük, hogy így is maradnak.

Forrás: NBC News

 

Megosztom: