forrás: pinterest
Élet

Finnország olyat csinált a diákokkal, amit minden országnak kéne

Megosztom:

Jelentősen segítik a diákokat.

Finnországban reformokra készülnek

Finnországban szeretik tesztelni a társadalmi jóléttel kapcsolatos dolgokat, így a korábban bevezetett feltétel nélküli alapjövedelem sikeressége után a diákoknak is szeretnének kedvezni a finnek. Ha Finnországban élsz és diák vagy, teljesen mindegy, hogy mit tanulsz vagy mit csinálsz, de kapsz 20 000 Eurót, amit szabadon arra költhetsz, amire csak akarsz. Jól hangzik, nem?

Forrás: Quibit

Nem kell semmi más ehhez, csak a következő kitételeknek megfelelni: legalább 18 évesnek lenni, legalább 25 kredittel rendelkezni az egyetemen, nem a szülőkkel lakni, és az elmúlt egy évben legalább 25 000 Eurós jövedelemmel rendelkezni.

Élhető és okos megoldás

Ezzel a tanulmányi tervezettel szeretnék ösztönözni a finnek a diákokat, hogy minél előbb végezzenek a tanulmányaikkal, mert a pénzkeret összege kb 3 év alatt elfogy. Havonta max. 650 Eurót lehetne felhasználni erről az alapszámláról, így valamennyire azért mégis korlátozva lenne a pénz felhasználása. A javaslatot Jussi Pyykkönen hozta, aki a egyben a tanulmány szerzője is.

A finneknek tetszik az ötlet, és valószínűleg bevezetésre kerül. Továbbá, abban is segítheti ez a diákok helyzetét, ha valaki szeretne elvégezni egy plusz képzést, de nincs rá pénze, akkor ebben is segítik őt, feltéve ha utána el is helyezkedik az adott szakmában és ezzel segíti viszont az ország gazdaságát. Ezzel is hosszú távon az a céljuk a finneknek, hogy eltöröljék a munkanélküli segélyt (mert nem lesz annyi munkanélküli így az ösztönzés miatt), illetve eltöröljék a tanulmányi ösztöndíjakat is a diákoknak.

Forrás: Quibit

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük