forrás: pinterest
Élet

Mik a jelei ha egy nárcisztikus személlyel van dolgod?

Megosztom:

Figyelj az intő jelekre!

Vedd észre ha nárcizmust látsz

Egyre többször lehet hallani a narcisztikus kapcsolatokról, illetve arról, ha egy emberben megtalálhatóak a nárcizmus jelei. Férfiban és nőben egyaránt gyakran előfordulhat, életkortól függetlenül. De mik ezek a vörös zászlók?

Extra kedvesek és elbűvölőek

Bizony, a nárcisztikus emberek az ujjai köré tudnak csavarni ha akarnak. Mindig pontosan tudják mit és mikor kell mondani, nagyon intelligensek. Kiváló beszélgetőpartnerek lehetnek az elején a kapcsolatnak és néha az lehet az érzésed, hogy olvasnak a gondolataidban.

Irányítóak

Aztán ahogy szép lassan beleszeretsz az illetőbe egyre irányítóbbak lesznek, folyton az van amit ők akarnak és úgy adják elő, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mindig tudni akarják, hogy hol vagy és mit csinálsz, kikkel vagy és semmit nem csinálhatsz a beleegyezésük nélkül. Ez nem összekeverendő azonban a figyelmességgel.

Nem akarják, hogy másokkal is találkozz

Egy idő után már a szüleidtől is elakarnak választani, nem csak a barátaidtól. Azt akarják, hogy csak velük foglalkozz és semmi mással. Az is gyakori amikor próbálnak valami rosszat bemesélni a másikba, csak, hogy ezzel is elválasszanak titeket. Ez a manipulációjuk része.

Hazudnak

A hazugság egyáltalán nem riasztja őket, sőt. Olyan gyakran hazudnak szemrebbenés nélkül, hogy már ők maguk is elhiszik hogy igazat mondanak. Ők aztán nem jönnek zavarba, olyan profik, hogy senki nem mondaná meg róluk, hogy nem az igazat mondják.

Téged hibáztatnak

Mesterien képesek mindent úgy csavarni, hogy a végén te gyere ki belőle rosszul és azt hidd a memóriáddal is bajok vannak. Mindenért téged állítanak be hibásnak, ezért örökös kisebbségi érzésed van mellettük, amikből ők táplálkoznak.

Sok egyéb jele is van, ha nárcisztikus személy valaki, de talán ezek a leggyakoribb intő jelek.

Forrás: Metro

Megosztom: