Élet

“Azt hittem, hogy a nemi erőszak nem történik meg a férfiakkal”

Megosztom:

Bárkiből lehet áldozat.

Alex Feis-Bryce-t 18 évesen egy idegen egy partin megerőszakolta

Nemrég bújt elő melegként, és egy kisvárosból Manchesterbe költözött tanulni.

“Azt hiszem, ez volt a második alkalom, hogy valaha melegbárban jártam. Egy barátommal megismerkedtünk néhány emberrel, akik meghívtak minket egy házibulira. Kétségbeesetten naiv voltam, és szerettem volna barátkozni és nyitott lenni” – mesélte a történetét a BBC-nek.

Az a személy, aki elhívta a bulira, italt is készített neki, amibe beletehetett valamilyen kábítószert. Álmosnak érezte magát tőle, majd felvitték egy hálószobába.

“Elvitt egy hálószobába, és nem sokkal később feljött oda, majd megerőszakolt. Úgy éreztem, mintha az ágyhoz lennék szorítva” – emlékezett vissza.

Forrás: BBC

Nem hittem volna, hogy el fogják hinni”

“Valójában azt gondoltam, hogy a nemi erőszak nem olyan, ami a férfiakkal is meg történhet, ezért úgy akartam gondolni, hogy nem velem történt. Úgy programoztam az agyam, hogy azt gondoljam, ez nőkkel történik, ez pedig megnehezítette a feldolgozást és a rendőrségi feljelentést, mert nem hittem volna, hogy el fogják hinni” – mondta.

Alex ma a Survivors UK, egy jótékonysági szervezet vezérigazgatója, ami támogatást nyújt olyan férfiaknak, fiúknak és nem bináris embereknek, akiket megerőszakoltak vagy szexuálisan bántalmaztak.

Míg a szexuális erőszak áldozatai sokkal nagyobb valószínűséggel nők, az angliai és walesi bűnügyi felmérés szerint 100 férfiból egy szenvedett el valamilyen szexuális erőszakot vagy támadási kísérletet a 2019 márciusától 2020 márciusáig tartó egy évben.

Az Egyesült Királyságban a meleg és biszexuális férfiak nagyobb valószínűséggel tapasztalhatnak szexuális erőszakot, mint a férfi lakosság egésze. 505 meleg és biszexuális férfi kérdeztek meg, 47% azt mondta, hogy tapasztalt szexuális zaklatást, és több mint egyharmaduk úgy érezte, hogy senkivel sem tudnak beszélni a történtekről.

Forrás: BBC

Megosztom: