Forrás: Pinterest
Egyéb

Tudtad, eddig rosszul sütötted a tojást?

Megosztom:

Egy szakács mondja meg, hogyan is kellene.

Egyszerű, vagy mégsem?

A tükörtojás egy egyszerű étel, mégsem mindig sikerül a legtökéletesebben, mert a sárgája könnyen szétfolyhat. Emiatt probléma miatt ad most tippeket egy szakács.

Yasmeen AlSawwaf az Eat This, Not That-nak beszélt a friss tojásról és a rengeteg olajról. Arra is figyelmeztet, hogy soha ne törd a tojást közvetlenül a serpenyőbe.

Leggyakoribb hibák

Ezeket emeli ki, mint az 5 legtöbbször elkövetett baki:

  1. Nem elég friss tojás
  2. Zsír vagy olaj nem megfelelő használata a serpenyőben
  3. Tapadásmentes serpenyő használatának elmulasztása
  4. Túl forró tűzhely
  5. A tojások feltörése közvetlenül a serpenyőbe

Yasmeen hozzátette: „A friss tojás elengedhetetlen. Amikor egy tojás öregszik, a fehérje és a sárgája elvékonyodik. Ez azt jelenti, hogy a fehér terjedni fog, ahelyett, hogy tömör és vastag lenne, és a sárgája nem fog tökéletesen a fehérje tetején ülni.”

Azt javasolja, hogy a tojás beöntése előtt zsírozd be a serpenyőt. A vaj vagy az olaj kellemes ízt ad, miközben megakadályozza a leragadást. Törd fel a tojásokat egy tálba vagy kis edénybe, mielőtt óvatosan a serpenyőbe borítod. A tapadásmentes serpenyő pedig megkönnyíti a mozgatást. Valamint közepes lángot javasol.

Forrás: Eat This, Not That

Megosztom:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük