Forrás: Pinterest
Élet

Ezeket ne mondd a nőknek a gyermekvállalással kapcsolatban

Megosztom:

Inkább engedd el a témát.

Mi nők nem szeretjük, ha méhünkkel foglalkoznak, akár akarunk gyereket, akár nem. Ez a téma nem tartozik másra csak ránk és a párunkra. Hoztunk most néhány mondatot, amit utálunk hallani, így inkább felejtsd el te is.

Mikor jön az unoka?

Ha valakinek a családjában még nem született gyerek, annak oka lehet. Soha nem tudhatod, milyen nehézségekkel nézhet szembe valaki, hogy teherbe essen. A fogantatás folyamata érzelmileg és fizikailag is nagyon megterhelő.

Próbáld meg kerülni az ehhez hasonló sugalmazó kifejezéseket, még akkor is, ha viccnek szántad. Azok az emberek, akik ilyen veszteségeket szenvedtek el, poszttraumás stresszel küzdhetnek, és az invazív kérdések károsak lehetnek mentális egészségükre.

Alig várom, hogy teherbe ess

Bár az a szándékod, hogy pozitivitást nyújts kedvesednek, ha valami olyasmiről biztosítod őt, amire nem tudsz befolyást gyakorolni, az valójában nagyon megindító hatást gyakorolhat az egyénre vagy a párra.

A barátom lánya hat év mesterséges megtermékenyítés után esett teherbe!

Lehet, hogy ismersz valakit, akinek szerencséje volt a mesterséges megtermékenyítéssel, de a termékenységgel küszködő kedvesednek nem feltétlen kell ezt hallania. Bár reményt akarsz adni neki, kudarcként foghatja fel.

Lehetsz még újra terhes

Ezt mondani valakinek, aki éppen elvetélt, nagyon nem jó ötlet. Ezzel lekicsinyled a gyászát, és érzéketlen.

Nem leszel fiatalabb, jobb, ha sietsz

Azok számára, akik soha nem tapasztaltak termékenységi problémákat, azt hiszik, hogy ez vicces, de inkább bántó. Ezek a kijelentések emlékeztetik őket arra, hogy a testük nem úgy működik, ahogy kellene.

Csak lazíts, és megtörténik

Az egyik legfrusztrálóbb dolog, amit az emberek mondhatnak, az az, hogy „csak lazíts, és megtörténik”, ami a legtávolabb áll az igazságtól sokak számára.

Ez a kijelentés a próbálkozó személyt is hibáztatja, mintha ő lenne az oka annak, hogy nem esik teherbe. Amikor valaki meddőségen megy keresztül, a hibáztatás az utolsó dolog, amire szüksége van, mert magát már úgyis hibáztatja.

Forrás: HuffPost

Megosztom: